Дмитро Табачник: Треба радіти, що переміг не Щербицький і не Бандера

19 Травня 2008
10367
19 Травня 2008
12:20

Дмитро Табачник: Треба радіти, що переміг не Щербицький і не Бандера

10367
«Адвокат» Ярослава Мудрого вважає інформацію про масове «накручування» рейтингу цього персонажа плітками.
Дмитро Табачник: Треба радіти, що переміг не Щербицький і не Бандера
«Детектор медіа» звернулась до Дмитра Табачника – народного депутата України (Партія регіонів), який виконував у проекті «Великі українці» роль «адвоката» Ярослава Мудрого – із проханням прокоментувати заяву шеф-редактора проекту Вахтанга Кіпіані про масове накручування голосів.
 
– Пане Дмитре, Вахтанг Кіпіані оприлюднив інформацію про те, що протягом останнього дня за Ярослава Мудрого надійшло кількасот тисяч sms із кількох десятків телефонів. Це підтверджується і простими підрахунками. Чи відомо вам про це? Як ви ставитесь до цього?
– Ставлюсь як до чергової плітки, типової для української політики. Ті, хто програв, починають шукати чорну кішку в темній кімнаті, за Конфуцієм, особливо якщо її там немає. А щодо етичності проекту – я взагалі вважаю, що його керівник не може бути однією із зацікавлених сторін, адвокатом одного з персонажів, який увійшов у десятку. Тому що постає питання про мобілізацію кращих кадрів, про фінансування, про темпи, про відрядження тощо. Але це не моє питання.
 
А потім, формат програми не забороняє мобілізовувати своїх прихильників, фан-клуби, кого завгодно. Я, наприклад, за 38 днів зі свого особистого телефону в підтримку Ярослава Мудрого скинув більше тисячі SMS. Це нескладно: 20 на день приблизно – 10 по дорозі на роботу, 10 із роботи.
 
– Чи можна після такого масового голосування вважати результати, оголошені в програмі, достовірними?
– Безумовно можна, і не треба взагалі говорити про те, що шоу може бути достовірним або недостовірним. Нагадаю абсолютно неполітичне шоу «Танці з зірками». В останні дні надійшло 300 тисяч голосів підтримки за одного персонажа і майже 250 тисяч – за іншого. За один чи за півтора дні. Ну і що? У грошову лотерею в день грають мільйони людей. Взагалі, політики тут шукати не потрібно, бо якби хтось хотів політизувати програму, включав якісь технології, то можна було б зробити трійку із Щербицького, Стаханова і Тимофія Строкача. Я думаю, що мешканець Сокаля або Самбора, так само як Лутугина і Єнакієва, має усі підстави пишатися Ярославом Мудрим. Крім того, стародавні найбільш успішні правителі в низці країн уже перемогли. Це перший засновник Чеського королівства – не Богемії, не Курфюрста, а саме Чеський король Карл, який був одночасно імператором Священної Римської імперії. В Румунії це Стефан Великий, в Угорщині – Стефан Святий.
 
– Чому, на вашу думку, протягом другого етапу проекту практично до передостаннього дня лідером був Степан Бандера, а не більш компромісна постать?
– А звідки мені відомо, хто був лідером? Я ж не Вахтанг Кіпіані, який щодня споглядав і коригував голосування своїми фан-клубами. Звідки мені про це відомо? Ви ставите питання, про яке я й гадки не маю. Воно й некоректне. Це знає лише той, хто перебуває всередині цих підрахунків. Хто про це знав – із телеглядачів, із інших адвокатів?
 
– Але ж неофіційна інформація в ЗМІ щодо цього мала місце…
А це питання до порушників дисципліни на рівні авторської групи. Типовий приклад хуторянства української політики – підозрювати всіх, володіючи інформацією.
 
– Як, на вашу думку, треба діяти тепер – каналу, творцям програми, її шанувальникам – коли стало відомо, що перемога Ярослава Мудрого є наслідком накрутки?
– Радіти, що Україна посіла перше місце за кількістю sms-повідомлень і дзвінків. Радіти, що заробили канал, інтернет-провайдери та телефонні компанії. І радіти з того, що переміг не Щербицький Володимир Васильович, чи Степан Бандера – що політизувало би проект, а перемогла дійсно планетарна постать, яка говорить про самоусвідомлення української історії упродовж тисячі років, а не 150 чи 300. А своє авторське роз’ятрене самолюбство, я думаю, треба виховувати, якщо ти хочеш бути інтелігентною людиною, – не вважати себе найрозумнішим, найкращим, таким, що заслуговує на перемогу.
 
Розмова з боку Кіпіані взагалі дуже неетична. Учора у мене питала газета «Сегодня» – як ви оцінюєте змагання між Ярославом Мудрим і Бандерою. Я кажу – ніяк не оцінюю, тому що Ярослав Мудрий змагався з Миколою Амосовим, а хто відстав від Амосова на 70 тисяч голосів, мені не цікаво.
 
– Але якщо сказане Кіпіані – правда, саме голосування за Ярослава Мудрого виглядає політичним.
– Звичайно, є фан-клуби, прихильники. Так, я звертався до студентів і викладачів Академії Ярослава Мудрого, щоб вони активно підтримали. Більше того, мені відомо, що в Луцьку прихильники Тягнибока роздавали безкоштовні мобільні картки, щоби подзвонили за Бандеру. Відомо й інше – у Донецьку один із відомих телеканалів о 20.00 у прямому ефірі сказав, що залишається 4 години голосування і закликав підтримати одного з персонажів. В останні дні були заклики на 3-4 FM-станціях.
 
Якщо б хотіли політично перемогти прихильників націонал-радикального табору, то висували б іншу постать – героїв комуністичної доби чи якихось явно антибандерівських. А Амосов – це теж величезна мобілізація прихильників. Погодьтеся, що це сьогодні не найбільш упізнавана постать. Всі, хто вчився у середній школі, вчив Ярослава Мудрого. Всі, хто вчився в університеті, знають про нього. А Амосов не є персонажем підручників, шкільної програми.
 
Краще б «Детектор медіа» проаналізувала, чому деякі журналісти часто міняють своє місце роботи і полишають його завжди зі скандалом, і скандал починається саме в момент, коли вони міняють місце роботи.
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
10367
Читайте також
05.04.2010 20:53
Сергій Грабовський
для «Детектор медіа»
44 774
23.05.2008 15:14
Ольга Герасим'юк
, для «Детектор медіа»
17 539
19.05.2008 11:22
Владимир Абрамов, Александр Матросов, «Сегодня»
11 511
19.05.2008 11:05
Наталка Позняк-Хоменко, «ПіК України»
25 748
19.05.2008 09:27
Сергій Грабовський
, для «Детектор медіа»
10 388
Коментарі
39
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
отець Федір
5785 дн. тому
Свята трійця - Шустер, Табачник і Коротич.
алекс
5788 дн. тому
перемога–Табачника "Я міг би "трахнути" Бандеру Щербицьким, але не зробив цього, бо Щербицький – фігура з минулого…" – з цього зізнання почав виголошувати тост на фуршеті після фіналу "Великих Українців" доктор історичних наук, професор, академік, екс–віце–прем'єр з гуманітарної політики Дмитро Табачник... Мені прикро що такий аморальний урод доктор історичних наук, професор, академік є в Україні Треба очистити Україну від таких УРОДІВ!!!!!!!!!!!!
Ляля
5789 дн. тому
По поводу Танцев со звездами Табачник зря ляпнул. Шоу на первый взгляд не было политичным. То,что победил в последний день ПОЛЯК,да еще вдруг и консул Польши и первая наша лЭди тут как тут,ЭТО НЕ ПОЛИТИКА? Я не верю,что украинские люди нашу Наташку кинули из-за какого-то поляка,который даже за всю программу всех десяток не получил ни разу!!!!! Не политика? Танцы-3,ЭТО ТАКАЯ ЖЕ ФИГНЯ КАК И ВЕЛИКИ УКРАИНЦЫ,КАК ОТБОР НА ЕВРОВИДИНИЕ-2005!!!!У нас под словом ДЕМОКРАТИЯ по-моему подрозумеваеться в стране все что угодно,кроме самой ДЕМОКРАТИИ. После Великих Украинцев,я убеждаюсь в очередной раз,что все везде подстроено,схвачено и заплачено!!!!
3_14
5790 дн. тому
Особисто я голосував за Ярослава і Амосова,і мені дуже прикро,що вони перемогли завдяки фальсифікаціям(по-іншому це не назвати).Потрібен перерахунок голосів або хоча б оприлюднення імен тих,хто стоїть за маніпуляціями.
Табачник
5790 дн. тому
Був один підрахуй, так зараз з'явився новий
Олег
5790 дн. тому
ПіРрова перемога–Табачника "Я міг би "трахнути" Бандеру Щербицьким, але не зробив цього, бо Щербицький – фігура з минулого…" – з цього зізнання почав виголошувати тост на фуршеті після фіналу "Великих Українців" доктор історичних наук, професор, академік, екс–віце–прем'єр з гуманітарної політики Дмитро Табачник. Закінчення спічу було примирливим – "…але я вирішив обрати князя Ярослава Мудрого – фігуру, яка об'єднує Україну". Свідками цього хвалькуватого самороздягання із "хеннесі" в руці були кілька працівників "Інтера". Читати далі: http://www.pravda.com.ua/news/2008/5/20/76074.htm
Тарас
5790 дн. тому
Українофоба табачніка потрібно вислати на історичну батьківщину.
колян
5790 дн. тому
а мне понравилось как дима оттер щербицкого ВЛАДИМИРА ВАСИЛИЧА. чувствуется годами отшлифованная привычка лизать.
гость
5790 дн. тому
Табачник - ПОЧЕМУ ТЫ УКРАЛ ГОЛОСА ЛОБАНОВСКОГО??? САМЫЙ ПОДЛЫЙ ЧЕЛОВЕК В ПОЛИТИКЕ. НИ ИДЕАЛОВ..НИ МОЗГОВ..ТОЛЬКО ЖЕЛЬЧЬ..ФУ
Олександра
5790 дн. тому
Табачник вкрав голоси Лобановського і Сковороди!!!! В підрахунках за два дні до голосування одні дані - а далі за 16 травня в них по 2671 тис.голосів менше. Як таке може бути??? Совість втрачена у пана гуманітарника.
5791 дн. тому
Бандера - герой! Бандера - №1!
читатель
5791 дн. тому
Кипиани должен заткнуться, потому что все время держал в руках ход т.называемых голосований. А когда пошло не по его бандеровскому пути, он и решил все обгадить. Тоже мне украинский правозащитник бандеровщины.
Александр
5791 дн. тому
Автор - дятел и демагог. Вот с таких "правильных" 1000 голосований все беды и начинаются. Монополия на истину.. Найух таких учителей.
leo
5791 дн. тому
Тепер треба, щоб у російському проекті переміг Володимир Великий:)
санитар
5791 дн. тому
Гэбня, комса и фарца закончат во рвах по спискам. Списки готовы
журналіст
5791 дн. тому
Молодець Табачник! Чесна, відверта, і смілива людина! А ті що дрочать за компами на убогого німецького підпаска Бандеру -- били ми вас не раз, лузерів, і бити будемо далі. Цікаво, де далі буде працювати вузькочолий нацик Кіпіані, якому не вдалася його провокація-місія. І що з ни зроблять у Чиказі? Хехехе.
москаль
5791 дн. тому
Мужики!Я тут вас годами слушаю и смотрю и чё-то не врубаюсь-когда вы уже разберетесь со своим димой или хатя бы скинетесь на специалиста?тут больше народу померло от инфорктов, про него разговаривая. А укурец со ржавой бритвой у вас сотку баксов стоит Сколько так вопросов на Печерске за десять лет решалось
5791 дн. тому
А ведь в самом деле, выбросили же Цушко в самом начале за организованные массовые звонки. Как это объяснить? Правила вообще любые, не просто фальсификация по своим правилам, а в каждый новых момент новые?
inguard
5791 дн. тому
Питання до пана Табачника, а що великого зробив Ярицлейв? Наприклад у порівнянні з Володимиром Великим! Ви ж за фахом історик порівняйте, будь-ласка і визначіть різницю, між вибором шляху розвитку від ВВ і створенням просто сильної держави із подальшим (запрограмованним) розпадом від ЯМ.
Їнтер {CENSORED}!
Ольга
5791 дн. тому
не знаю, кого ще я так ненавиджу, як цього мерзотника. і фільм не дивилася тільки тому що воно віщало.
Kulish
5791 дн. тому
Так банально... Порівняти проект "Великі українці" з "Танцями з зірками". Хто ця потвора і звідки вона вилізла на українську сцену?
5791 дн. тому
Юрій Луканов відгукнувся козюлькою на історичну промову Дмитра Табачника в Сєверодонецьку з викриттям українського уже не буржуазного, але агресивного націоналізму. Автор промови є доктором історичних наук і колишнім полковником запасу – останнього щвання його позбавив Президент Леонід Кучма В історії він спритність рук показує народним масам. Такий же доктор є наук – як був полковником запасу. Ще більше http://blogs.korrespondent.net/celebrities/lukanov
Гость
5791 дн. тому
шоу под названием "Великие украинцы" абсолютно не продумано, главное было развлечь людей, и заработать денег для операторов связи. Ну как можно сравнивать кто более велик между, например, хирургом и поэтом, или спортсменом. Это все равно, что спросить, кто лучше играет, Марадона или Раймонд Паулс.. А теперь г-н Шустер будет во всю трещать, что проект удался, что он побил все рекорды, что он еще больше поднял рейтинги "великому" каналу Интер. Этот канал давно уже просто "канает"...и жидок шустер иже с ним...
5791 дн. тому
шоу под названием "Великие украинцы" абсолютно не продумано, главное было развлечь людей, и заработать денег для операторов связи. Ну как можно сравнивать кто более велик между, например, хирургом и поэтом, или спортсменом. Это все равно, что спросить, кто лучше играет, Марадона или Раймонд Паулс.. А теперь г-н Шустер будет во всю трещать, что проект удался, что он побил все рекорды, что он еще больше поднял рейтинги "великому" каналу Интер. Этот канал давно уже просто "канает"...и жидок шустер иже с ним...
марк шейдер
5791 дн. тому
Дима, ты как и твой тезка "генерал Дима" Якубовский, оба словно каким диббуком поставлены (не зря ты из Резниковича для своей Назаровой оптом с рестораном в Русдраме роль одержимой диббуком Тойбеле выбил) -оба вы голодным диббуком пустыни поставлены, чтобы делать антисемитами не только отдельных людей, но и целые народы. И из-за тебя наши люди страдают независимо от их гражданского, имущественного состояния и убеждений. Не было бы комиссаров в пыльных шлемах и чекистов с холодной головой(твоих дедов-прадедов, физических и духовных) --не было бы и Освенцимов с Холодными Ярами. Мелкий политический авантюрист, не дописавший в аспирантуре последней главы кандидатской об освобождении Левобережной Украины и присвоивший себе звания доктора наук, профессора и академика "по сумме статей", выбегавший по интервью со старыми комсомольцами концы на Шелеста, через него поймавший ниточку на Кучму и уже с Кучмы не слезавший, попавшийся было как Якубовский на хасидских рукописях, но отмазанный донецкими завгарами и наперсточниками, отмывший на брата пару кварталов на Красноармейской, ты все думаешь, что "это быдло все схавает" и пытаешься впаривать коренному народу свою якобы культуру в духе круга приятелей еще одного обаятельного певуна Димы-Гордона и души- гармониста Табачника Янкеля. Но вот ты свалишь через Борисполь, а мы останемся в захлопнувшкйся ловушке очередной Хмельниччины, и наших детей будут убивать прикрикивая -"Это соплеменники Дима Табачника, они с ним заодно". Херем тебе, еврей с православным именем Дима, делающий наших соседей, с которыми мы худо-бедно соседим, нашими завтрашними убийцами.
гость
5791 дн. тому
А как по мне совершенно нормальный выбор. Намного правильнее чем бЕНДЕРА.
guiva
5791 дн. тому
Ввывод из статьи Табачника и комментариев к ней только один. ЭТО ШОУ НЕ НЕСЛО АБСОЛЮТНО НИКАКОГО СМЫСЛА. Говоря современным языком - победитель совершенно не легитимен. Что означает его первое место? БОЛЬШИНСТВО украинцев за него проголосовало? Или несколько БОЛЬШИХ украинцев проголосовало за него? Точно так же, если бы это было интересто, например, уважаемому Ринату Ахметову, то он спокойненько сделал бы первое место себе. КАКОВ ЖЕ БЫЛ СМЫСЛ, ЗАМЫСЕЛ ЭТОГО ШОУ? Очень интересно было бы узнать мнение Савика Шустера. Понимает ли он, что угробил свой рейтинг?
Сварог
5791 дн. тому
Ребе Табачник как всегда в своем репертуаре. Лицемерие и цинизм этого {CENSORED} не знают границ.
киев
5791 дн. тому
Дело сделано, табачник подтвердил, что "да, я накручивал голоса", т.е .признался в фальсификации. Великий Украинец- Степан Бандера, как и было до последнего дня. И мы об этом знаем, и, главное все табачники Украины и раши об этом так же знают. Истина- это мнение большинства, пиррова победа- это табачники с искусственно сделаным первым местом. От того и интервью этого делка такое подчеркнуто-хамское, от злобы и бессилия.
Baster
5791 дн. тому
Дебильная дискуссия, "конкурс", какой цвет белее, синий или красный, привел к логическому результату - обагащению людей, которые вас развели. О чем вам и рассказал Табачник. Чем вы недовольны?
5791 дн. тому
2 Табачник Тамбовские волки твои друзья, чувырло масонское. ПНХ!
Святослав
5791 дн. тому
"Знал бы Ярослав Мудрый, кто у него адвокатом будет...Явно снял бы свою кандидатуру" Знав би - вдруге пішов би на хозарів
Табачник
5791 дн. тому
Друзья, а кто мешал мне, телезрителю Дмитрию Табачнику, изыскать необходимые средства и послать 500 000 смс за моего любимого исторического деятеля? Правилами это не было запрещено! Посылай хоть 5 смс, хоть 500, хоть 5000, хоть 500000 - сколько тебе не жалко. Никаких ограничений не предусматривалось.
укурсідєла
5792 дн. тому
Іуда кегебешна...з "комсомольсгого знамєні".
nastya
5792 дн. тому
телекритика,мало конструктиву. поки журналісти мовчать,поти й будуть ці виродки на нас плювати. скільки можна?
эхо
5792 дн. тому
про митька сАбачника: "все течет, все из меня..."
Бруківка
5792 дн. тому
От Табачник, от сучий син! Його фактично за руку зловили, чітко сказали про 80 телефонів і понад 500 000 СМС, а він -- фан-клуби, заклики на ФМ-ках... Вся різниця між фан-клубом чи спільнотою прихильників і застосованим Табачником методом - в тому, що останнє -- махінація. Якби він дійсно це організував за місяць до фіналу, то ніхто б і не помітив (бо це нормально). А так цей дурень проснувся за тиждень до фіналу, побіг радитися в партію (ще три дні), шукати гроші (день) і т.д. І цей убогий, ще щось белькоче про "хуторянство українських політиків" :)))
MK
5792 дн. тому
Накрутка явно була, і правильно, що накрутили Мудрого. Хто б це не зробив. Усю програму не дивився, але арґументація Табачника мене здивувала. Складалося враження, що говорить якийсь український православний націоналіст. А говорив Табачник. Прикололо До речі, сам я голосував за Лесю і Бандеру
rest
5792 дн. тому
Знал бы Ярослав Мудрый, кто у него адвокатом будет...Явно снял бы свою кандидатуру
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду