Український фільм не пройшов до конкурсної програми Каннського фестивалю

24 Квітня 2008
30637
24 Квітня 2008
10:48

Український фільм не пройшов до конкурсної програми Каннського фестивалю

30637
Український фільм не пройшов до конкурсної програми Каннського фестивалю

Організатори 61-го міжнародного Каннского кінофестивалю Жіль Жакоб і Тьєррі Фремо оприлюднили в середу офіційну програму майбутнього фестивалю, який пройде з 14 по 25 травня, повідомляє Газета.ру.

 

Цього року до відбіркової комісії надійшло, в цілому, 4025 фільмів з 107 країн світу – з них було відібрано 54 повнометражних і 26 короткометражних картин. Серед повнометражних фільмів у конкурсі представлені «Зйомки в Палермо» Віма Вендерса, «Гомора» італійця Маттео Гарроне, «Три мавпи» турка Нурі Більж Цейлана, чотиригодинний фільм Стівена Содерберга про Ернесто Че Гевару «Че», що складається з двох частин, «Різдвяна казка» француза Арно Деплешена з Катрін Деньов у головній ролі.

 

На жаль, не пройшла фестивальний відбір українська картина «Райські птахи» Романа Балаяна, на яку покладалися великі надії, відзначає «Коммерсантъ-Україна».

 

Росія і Україна будуть представлена в нинішньому році в Каннах вперше організовуваними національними павільйонами на набережній Круазетт. У російському павільйоні відзначатимуть 100-річчя російського кіно і 50-річчя нагородження в Каннах Золотою пальмовою гілкою фільму «Летять журавлі». В українському пройде презентація вітчизняних кінопроектів, що потребують додаткового фінансування.

 

УНІАН

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
30637
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Reichcomissariat Ukraina
5844 дн. тому
Нужно было про СС и Шухевича кино посылать. А то французы таки тупи, шо доси не слышали, как УПА их от гитлеровцев освободила.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду