У Луцьку презентовано друге число журналу «Містеріум»

21 Квітня 2008
25969
21 Квітня 2008
18:11

У Луцьку презентовано друге число журналу «Містеріум»

25969
У Луцьку презентовано друге число журналу «Містеріум»
На початку квітня у Луцьку вийшло друге число інтелектуально-художнього журналу «Містеріум». Журнал датовано 2007 роком, але вийти в світ йому вдалося тільки 2008, бо в університетському видавництві – черга. Досі журнал виходив щороку, тепер планується видавати його хоча б двічі на місяць. Перше число вийшло коштом головного редактора Марії Моклиці, друге профінансував ВДУ ім. Лесі Українки.
 
Серед рубрик журналу такі: «Ролі і маски драми під назвою “Європейська цивілізація”», «Естетичні забаганки», «Майстерня з ремонту зношених масок», «Віртуальна реальність», «Стара добра проза», «Бюро з дешифрування культурних кодів», «Філологічні мульки», «Гра в класики», «Клуб одного добірного тексту», «Гендерні герці», «Клуб крутих критиків».
 
«Містеріум» – журнал, покликаний стати для читачів путівником у лабіринтах сучасної багатоликої і всеїдної культури. «Можна все життя бути всередині лабіринту, – пояснює головний редактор журналу Марія Моклиця, – і не мати жодного уявлення про господаря, мешканців та план устрою цієї хитромудрої споруди. А можна лабіринт перетворити на світ захоплюючих мандрів. Головне – дістати надійний путівник і доброго тлумача».
 
Такими тлумачами стали К.О.М., Медді Ум, Неля Несвіт, Соціолог, Психолог, Сатирик, Кирило Корбут, Мудра Галя, Старий і Новий Генерацій, Лірик, Сюрреаліст, Фольклорист, Віршознавець, Структураліст, Герменевтик, Міфолог, Л.Л., які у другому числі журналу анонімів, псевдонімів, ролей і масок «Містеріум» запропонували ще раз повернутися до традицій майже забутого вельми епатажного і навіть скандального видання під назвою «Літературний ярмарок».
 
Ті, хто об’єдналися під палітуркою «Містеріуму», за гасло обрали сентенцію: «Маску, щоб вона не приросла до обличчя, треба час від часу скидати!». Редколегія в особі головного редактора зобов’язалася не розголошувати справжніх імен авторів – вони стануть відомими лише тоді, коли кожна рубрика-містифікація наповниться і стане підставою для виходу у світ окремої книги.
 
Оксана Косюк, Луцьк
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
25969
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду