Російське «РИА Новости» вийшло на легальний ринок Китаю

11 Квітня 2008
34774
11 Квітня 2008
12:48

Російське «РИА Новости» вийшло на легальний ринок Китаю

34774
Російське «РИА Новости» вийшло на легальний ринок Китаю
Російське агентство міжнародної інформації «РИА Новости» стало першим ЗМІ Росії, що отримало право продавати інформацію на китайському медіаринку, повідомляє РБК Daily. Агентство уклало угоду з китайським агентством економічної інформації при державному інформагентстві «Синьхуа», у рамках якого «РИА Новости» продаватиме китайським ЗМІ свою економічну інформацію китайською мовою.
 
Як зазначила начальник відділу Китаю «РИА Новости» Ірина Іскакова, це агентство є єдиним серед російських, яке має китайськомовне інтернет-ЗМІ RusNews.cn. За її словами, після запровадження 2007 року обмежень на продаж інформації іноземними інформаційними агентствами відвідуваність сайту майже не змінилась, але значно зменшилась кількість випадків використання наданої на сайті текстової та графічної інформації. Саме це спонукало «РИА Новости» легалізуватись на китайському ринку. 2007 року агентство отримало від «Синьхуа» необхідний дозвіл на поширення інформації на території КНР. Укладена тепер угода – друга обов’язкова процедура, після завершення якої «РИА Новости» може приступити до продажу економічної інформації у Китаї.
 
Дещо раніше на китайський медіаринок вийшла американська ІА Bloomberg, а агентство Reuters придбало міноритарний пакет акцій китайського новинного порталу ChinaWeb.
 
«РИА Новости» має широку кореспондентську мережу на території Росії, пострадянських та інших країн світу.  
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
34774
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду