До ВР внесено два законопроекти про зміну порядку поширення політичної реклами

26 Березня 2008
29074
26 Березня 2008
16:53

До ВР внесено два законопроекти про зміну порядку поширення політичної реклами

29074
До ВР внесено два законопроекти про зміну порядку поширення політичної реклами

Двадцять п'ятого березня 2008 року до Верховної Ради України було внесено два законопроекти щодо внесення змін до закону про місцеві вибори (нові редакції). Як повідмоляє Інститут Медіа Права, перший законопроект – народного депутата Віктора Пилипишина, фракція Блоку Литвина №2270, другий – нардепа Владислава Каськіва, блок НУНС.

 

Як повідомляється, обидва законопроекти визначають, що порядок поширення політичної реклами визначається на підставі закону про вибори народних депутатів України. При цьому, відзначають у ІМП, обидва законопроекти «містять досить недемократичні норми, зокрема про припинення випуску у світ друкованого ЗМІ, а також про призупинення дії ліцензії електронного ЗМІ на час до закінчення виборчого процесу. Також залишається норма щодо заборони поширення завідомо недостовірних відомостей про кандидата у депутати, кандидата на посаду сільського, селищного, міського голови, що може негативно впливати на висвітлення передвиборних кампаній, у місцевих ЗМІ.

 

ІМП зазначає, що «швидкий розгляд цих законопроектів у парламенті наразі є малоймовірним, адже до виборів мера міста Києва залишилося менш ніж 2 місяці і зміна правил проведення агітації вочевидь негативно впливатиме на всю передвиборну кампанію».

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
29074
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду