Призначено голосування акціонерів Google за проект резолюції із захисту свободи інформації

27 Березня 2008
21808
27 Березня 2008
19:03

Призначено голосування акціонерів Google за проект резолюції із захисту свободи інформації

21808
Призначено голосування акціонерів Google за проект резолюції із захисту свободи інформації
Голосування акціонерів компанії Google за проект резолюції із захисту свободи інформації, призначене на 8 травня, може різко змінити політику компанії щодо цензури для певних держав – повідомляє сайт Seonews.
 

У випадку її прийняття Google виявиться між двома вогнями – необхідністю скасувати цензуру для держав з авторитарним правлінням і власне цими державами.

Подібне голосування проводиться вже другий рік поспіль, але торік пропозицію відкинули, бо, як ідеться в новій пропозиції, «пошукові системи в США не змогли розробити відповідні стандарти, за якими вони можуть мати справу з авторитарними урядами у сфері захисту прав людини на свободу слова». Ця винесена на голосування в травні пропозиція має на увазі, що Google припинить зберігати дані, які дозволяють визначити особу користувача. Крім того, пошукач у випадку прийняття пропозиції припинить практику «профілактичної самоцензури» і йому доведеться юридично захищатися від спроб влади авторитарних держав цензурувати інформацію в мережі.

Уряди таких країн, як Китай, а також багатьох мусульманських держав, вимагають від пошукових систем видавати результат без «неблагонадійних посилань». Досі, щоб мати бізнес у таких країнах, західні пошукові системи погоджувалися на вимоги влади. Наприклад, Yahoo видав китайській владі вже кілька людей, збвинувачуваних у дисидентстві. Щоб залишитися в цій країні, пошукач не злякався звинувачень у сприянні китайській владі в катуванні людей.

Також є пропозиція створити раду комітету з прав людини, що розглядатиме і вноситиме рекомендації з питань прав людини. Рада директорів Google рекомендує акціонерам відмовити в прийнятті обох пропозицій. Ще б пак, адже кількість користувачів у Китаї вже перевищила 220 мільйони користувачів.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
21808
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду