СМЕ виручила понад $ 400 млн, щоб розплатитися за «1+1»

10 Березня 2008
13239
10 Березня 2008
20:01

СМЕ виручила понад $ 400 млн, щоб розплатитися за «1+1»

13239
СМЕ виручила понад $ 400 млн, щоб розплатитися за «1+1»
Компанія Central European Media Enterprises оголосила про закриття своєї пропозиції щодо продажу конвертованих єврооблігацій на суму $425 млн. Згідно з офіційною заявою компанії, облігації придбали «професійні інституційні покупці», зацікавлені в отриманні 3,5% річних.
 
Нагадаємо, про пропозицію СМЕ було заявлено в офіційному повідомленні компанії від 5 березня. Також у повідомленні зазначалося, що купон за п’ятирічними облігаціями становитиме 3-3,5%, премія до ціни акцій при конвертації – 25-30%. Термін обігу – до 15 березня 2013 року, при тому що для диверсифікації ризиків СМЕ пропонувала можливість купівлі опціонів вартістю до $50 млн.
 
Керівники СМЕ наголосили на успішності проведеної акції на ринку цінних паперів, а фінансовий директор компанії Воллес МакМіллен відзначив, що операція була не тільки вигідна для СМЕ та її акціонерів, а й надала можливість знайти достатні кошти, щоби «викупити частки у наших міноритарних партнерів в «Студії «1+1» та убезпечити наші плани щодо розвитку СМЕ як в Україні, так і в цілому регіоні».  
 
Виручка від продажу цих акцій становить близько $400.7 млн. СМЕ має намір скерувати ці кошти на придбання «додаткових інтересів» у «Студії «1+1».  
 
Нагадаємо, раніше СМЕ оголосила про викуп у міноритарних акціонерів «Студії «1+1» Олександра Роднянського та Бориса Фуксмана 30% компанії. Вартість угоди становитиме близько 219,6 млн доларів США, з яких Олександр Роднянський та Борис Фуксман отримають грішми 79,6 млн доларів, а акціонер СМЕ Ігор Коломойський – 140 млн. 
 
СМЕ – власник телевізійних компаній у 6 країнах Центральної та Східної Європи: Хорватії (Nova TV), Чехії (TV Nova, Nova Cinema, Galaxie Sport), Румунії (PRO TV, PRO TV International, Acasa, PRO Cinema, Sport.ro and MTV Romania), Словаччині (TV Markíza, Galaxie Sport), Словенії (POP TV, Kanal A) та Україні («Студія «1+1», «Студія «1+1» International», «Кіно», «Сіті»). 
 
«Детектор медіа»
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
13239
Читайте також
05.11.2007 15:43
Татьяна Неймаш
для «Детектор медіа»
57 808
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду