В Абхазії звільнили грузинських журналістів

6 Березня 2008
16089
6 Березня 2008
12:27

В Абхазії звільнили грузинських журналістів

16089
В Абхазії звільнили грузинських журналістів

Влада Абхазії в четвер звільнила двох грузинських журналістів, затриманих за незаконний перетин кордону, заявив «РИА «Новости» міністр закордонних справ невизнаної республіки Сергій Шамба.

 

Малхаз Басилая і Давид Цоцорія були доставлені представниками абхазьких правоохоронних органів в офіс Сухумі Місії ООН, потім у супроводі оонівців журналісти будуть вивезені з Абхазії. Стан журналістів нормальний. Знімальна група грузинської телекомпанії «Мзе» - Малхаз Басилая і його оператор Давид Цоцорія - були затримані 26 лютого на мосту річки Інгурі при спробі підготувати матеріал про хід президентських виборів Росії в Гальському районі Абхазії. Абхазька влада звинуватила журналістів у незаконному перетині кордону. У Тбілісі вважають, що ніякого кордону між Зугдідським районом Грузії і Гальським районом Абхазії немає, а лінія розмежування є всього лише адміністративною межею.

 

Представники грузинських ЗМІ звернулися 3 березня до своїх абхазьких колег із закликом взяти участь у процесі звільнення Малхаза Басилая. Група абхазьких журналістів звернулася до президента невизнаної республіки Абхазія з проханням звільнити затриманих.

 

Грузино-абхазський конфлікт почався 14 серпня 1992 року, коли Грузія ввела війська до Абхазії, де зустріла озброєний опір, а завершився 30 серпня 1993 року. Мир в зоні грузино-абхазького конфлікту підтримують Колективні сили з підтримки миру СНД.

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
16089
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду