Севастопольський канал «Девком» може постраждати за Чорноморський флот РФ

5 Березня 2008
25228
5 Березня 2008
17:49

Севастопольський канал «Девком» може постраждати за Чорноморський флот РФ

25228
Севастопольський канал «Девком» може постраждати за Чорноморський флот РФ
Нацрада з питань телебачення і радіомовлення відмовила кабельному телеканалу «Девком», м. Севастополь, у переоформленні  ліцензії на мовлення.
 
КТРК «Девком» подав до Нацради заяву з проханням переоформити ліцензію на мовлення у зв’язку із зміною:
 
- програмної концепції;
 
- збільшенням загального обсягу мовлення (з 17 до 18 год/добу);
 
- відсоткового співвідношення мов (з 75% до 50%); 

- зміною власників (були: Закрита акціонерна компанія з обмеженою відповідальністю «ОІСІВ ЛІМІТЕД», Кіпр – 29%; ТОВ «ВОЛЯ ІСП», м. Київ – 71%. Стали: Закрита акціонерна компанія з обмеженою відповідальністю «ОІСІВ ЛІМІТЕД», Кіпр – 99%; ТОВ «Телекомунікаційні Системи – Менеджмент», - 1%) та низки інших технічно-адміністративних параметрів.
 
Під час обговорення питання члени Нацради зауважували, що компанія «не має ані технічних, ані творчих можливостей виробляти власний продукт», відтак, вона демонструє в ефірі власного каналу здебільшого продукт інших виробників. Причому близько години щоденного мовлення каналу  є ретрансляцією програм Чорноморського флоту Російської Федерації.
 
Як зазначив у ході обговорення член Нацради Віктор Понеділко, згідно з законом «Про телебачення і радіомовлення», компанія має право здійснювати показ програм іншої телекомпанії на підставі угоди: «У зв’язку з цим я запитую, чи Чорноморський флот РФ – це телекомпанія? Якщо це іноземна телекомпанія – чи має вона ліцензію на показ своїх програм в Україні? А тоді вже якою угодою оформлено стосунки з каналом?».
 
Нацрада ухвалила рішення про перенесення цього питання до з’ясування обставин справи, а також дала протокольне доручення щодо перевірки компанії.
 
«Детектор медіа»
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
25228
Коментарі
6
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Руслан
5893 дн. тому
Підтримую Нацраду повністю "" Добрый бобр, Афоня, Житель Севастополя "" - ОБСТЕЖТЕСЬ В ПСИХІАТРА !!!
Хи
5893 дн. тому
Я ржал. А {CENSORED}, вместо аргументированных ответов, переходят на личности. tavr это я тебе. Тямы не хватает ответить по сути. Пшол вон из нашего дома. Холоп.
Добрый бобр
5893 дн. тому
Не понимаю, чего нацрада своими действиями добивается? Антиукраинского восстания в Севастополе? Превращения Крыма в Косово? Так уже не долго осталось. Как ещё объяснить этот "державный долбоебизм" (уж простите за резкость, но это называется именно так).
tavr
5894 дн. тому
Нацрада у такому випадку має подвійну мораль. Адже державна телерадіокомпанія щодня по кілька разів показує хвільми про доблєсний ЧФ РФ. Ніяких попереджень і ніякого контролю немає. Антидержавні і антиукраїнські воплі і заклики на антиукраїнські мітинги по вечорах лунають постійно. НацРаді запитання: ДОПОКИ?
пп
5894 дн. тому
{CENSORED} есть продакшн-студия на ЧФе. Почему у украинского флота есть телеканал Брис, а российский не может вообще ничего рассказать о себе???
Карен
5894 дн. тому
А что в Нацсовете делает этот старый {CENSORED} Понедилко!Пробрался в Нацсовет через Компартию
Полномочия его давно закончились.Пора заводить Уголовное по ст353 УК "Самовольное присвоение властных полномочий."В тюрьму негодяя на три года!!!
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду