Діяльність Медіа-кіноклубу «На Сіновалі» розпочнеться 23 лютого показом фільму «Битва за свободу. Чехословаччина»

21 Лютого 2008
25604
21 Лютого 2008
11:41

Діяльність Медіа-кіноклубу «На Сіновалі» розпочнеться 23 лютого показом фільму «Битва за свободу. Чехословаччина»

25604
Діяльність Медіа-кіноклубу «На Сіновалі» розпочнеться 23 лютого показом фільму «Битва за свободу. Чехословаччина»

Київська Медіа-профспілка спільно з Фондом ім. Фрідріха Еберта (Регіональне представництво в Україні та Білорусі) 23 лютого запрошують журналістів взяти участь у першому з серії заходів Медіа-кіноклуб «На Сіновалі» (Саксаганського, 40), де відбудеться показ фільму «Битва за свободу. Чехословаччина». Початок о 17.30. Вхід тільки для акредитованих.

 

Фільм «Битва за свободу. Чехословаччина» (ВВС, 1999, озвучений українською) розповідає про 1989 рік, коли революції у Центральній Європі змінили світ. В Гданську працівники доку ім. Леніна вийшли на страйк, означивши кінець комуністичної епохи. В Берліні, наганяючи жах, секретна поліція Штазі показала найгірший приклад системи управління з тоталітарним домінуванням держави. В Празі драматург Вацлав Ґавел втілив «оксамитову революцію».

Фільм, крім історії, зачіпає також і враження колишніх революціонерів про результати боротьби через 10 років.

 

Після показу відбудеться відкрита дискусія на теми: «Чеські реформи – чим не приклад Україні?», «Чи потрібен інтелектуал у політиці?» за участі гостей:

 

* Сергія Тарана, політолога, директора Міжнародного Інституту Демократії;

* Василя Яблонського, директора програм Школи політичної аналітики при НаУКМА;

* Наталі Шаповалової, аналітика з європейської інтеграції та зовнішньої політики Міжнародного центру перспективних досліджень.

 

За акредитацією та додаткової інформацією можна звертатися до Ольги Веснянки, ukrvesna@online.ua , 8 (050) 334-66-04.

 

Кількість місць для журналістів обмежена.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
25604
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду