Чиновник КМДА Грицик просить Нацраду позбавити СТБ ліцензії?

7 Лютого 2008
17222
7 Лютого 2008
15:53

Чиновник КМДА Грицик просить Нацраду позбавити СТБ ліцензії?

17222
Чиновник КМДА Грицик просить Нацраду позбавити СТБ ліцензії?
Керівник Головного управління міського комунального господарства Микола Грицик звернувся до Національної ради з питань телебачення і радіомовлення з проханням позбавити телеканал СТБ ліцензії на мовлення. Про це повідомила програма «Вікна-Новини» СТБ 6 лютого.
 
Причиною цього звернення став інцидент 31 січня, коли журналістка Наталія Соколенко із оператором прийшли до кабінету в.о. начальника Головного управління міського комунального господарства, аби отримати коментар щодо витрат на складання нових правил користування готелями. Адже, як з’ясували журналісти, витративши 400 тисяч гривень, чиновники запропонували текст, який є калькою правил, що діяли раніше у російській столиці. За інформацією «Вікон», попередньо журналістка звернулась до чиновника письмово. У сюжеті СТБ продемонстровані кадри, на яких Микола Грицик виштовхує Наталію Соколенко за двері.
 
«Микола Грицик сказав мені, що написав листа до Нацради із проханням позбавити СТБ ліцензії», - сказала «Детектор медіа» Наталія Соколенко. У прес-службі Національної ради не змогли ні підтвердити, ні спростувати факт отримання такого листа. У разі, якщо він був надісланий поштою, він міг ще не дійти до адресата.
 
У розпорядженні «ТК» є лист Миколи Грицика до заступника голови правління СТБ з інформаційного мовлення Олексія Мустафіна, у якому він викладає власну версію подій. Наводимо уривки з цього листа в авторській редакції:
 
«…Ваші працівники Наталія Соколенко та телеоператор ввели в оману охоронців будинку, переконавши їх у тому, що їм призначена термінова зустріч зі мною… Вражає те, що Наталія Соколенко поводилась некоректно, грубо, виключно визиваючи (sic! - «ТК»). Вона загородила собою двері, не погоджувалась вийти із службової кімнати, поки не отримає інтерв’ю. На прохання перенести зустріч зі мною на інший день Наталія Соколенко відмовилась… Не давала вдягнутися, взятии дипломат, закрила вхідні двері на ключ, що вимусило визвати охорону. В присутності коллективу Головного управління вона булла супроводжена до виходу з приміщення…
 
Просимо вас вжити відповідних заходів до Наталії Соколенко з метою не повторення подібних вчинків. Буде справедливо, якщо її совість дозволить вибачитись перед коллективом Головного управління, оскільки дії Наталії Соколенко, на нашу думку, дискримінують вашу програму.
 
Такого несподіваного хамства від журналіста в присутності працівників головного управління, відверто, я не чекав і сподіваюсь, більше не відчую. Я досить часто на протязі багатьох років виступаю в засобах масової інформації і жодного разу ні з одним із журналістів не мав конфлікту…
 
Про цей факт вимушений був доповісти керівництву КМДА».
 
Також було складено акт за підписом 12 свідків події – працівників КМДА.
 
«Минув уже тиждень відтоді, як ми оформили письмовий запит із приводу того, на що пішли 400 тисяч гривень, і скільки коштує розробка правил, адже це фактично переклад з російської – калька московських правил, які вже втратили чинність. Відповіді на цей запит не було. Микола Грицик сам передзвонив мені на мобільний, вказаний у письмовому запиті (отже, він його читав) і сказав, що не буде коментувати цього питання, бо вже були громадські слухання. Тому я впевнена, що він щось приховує, і ми й надалі вестимемо це розслідування», - каже Наталія Соколенко. За її словами, інформація щодо її неетичної поведінки, викладена у листі до Олексія Мустафіна, не відповідає дійсності.
 
Тим часом, як повідомляє УНІАН, Асоціація журналістів «Туристичний прес-клуб України» обурена діями начальника Миколи Грицика стосовно знімальної групи телеканалу СТБ. Асоціація звернулась до КМДА, вказуючи на неприпустимість такої поведінки.
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
17222
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Вася
5894 дн. тому
?
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду