Дніпропетровські журналісти виступили на захист слов’янської ТРК «САТ-плюс»

5 Лютого 2008
21939
5 Лютого 2008
09:37

Дніпропетровські журналісти виступили на захист слов’янської ТРК «САТ-плюс»

21939
Дніпропетровські журналісти виступили на захист слов’янської ТРК «САТ-плюс»
У п’ятницю в Дніпропетровському прес-клубі реформ  відбулися чергові збори журналістів регіональних ЗМІ, на яких виступив представник  США в Україні з питань свободи слова Олег Пастухов, та було заслухано питання про свободу слова у Слов’янську, повідомляє Незалежна асоціація телерадіомовників.
 
Як уже повідомляла «ТК», 26 грудня 2007 року міськрайонний суд міста Слов’янська в особі судді Тетяни Анатоліївни Хаустової ухвалив рішення про часткове задоволення позову міського голови Валентина Леонідовича Рибачука до місцевої телекомпанії «САТ плюс» та журналіста Наталії Попової, зобов’язавши відповідачів спростувати поширену інформацію та виплатити міському голові 80 тисяч гривень у якості компенсації моральної шкоди.
 
До участі у засіданні було запрошено керівника Правового центру Незалежної асоціації телерадіомовників Тетяну Фоміну, яка представляє в цій справі інтереси ТРК «САТ-плюс», та головного редактора ТРК «САТ-плюс» Наталію Попову.
 
 «Я зрозуміла, що такі суди та судді - це біда всієї України. І що спасіння утопаючих є справою рук самих утопаючих, тобто журналістів та професійних об’єднань, котрим я вдячна за підтримку», - зазначила Наталія Попова.
 
Пані Фоміна розкрила правові аспекти справи і додала: « Я ще раз повторю, що це – цинічний позов та ще більш цинічне рішення. Ми маємо намір боротися до останнього за те, щоби це рішення було скасовано. І ми дуже вдячні присутнім за підтримку».
 
«Щось подібне ми пережили за періоду тоталітаризму. Здавалося, що той час минув назавжди, але, як виявилося, ні. Це засмучує, але, водночас, змушує мобілізуватися… Якщо буде треба, ми приїдемо до Слов’янську і разом будемо відстоювати право журналіста говорити і писати те, що допомагає людям жити, а не те, що задовольняє владу», - заявив заслужений журналіст України з Дніпропетровська Генадій Цурканов.
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
21939
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду