Ганна Герман: «Ми не виключаємо дочасних парламентських і президентських виборів»

29 Січня 2008
45518
29 Січня 2008
11:30

Ганна Герман: «Ми не виключаємо дочасних парламентських і президентських виборів»

45518
Партія регіонів обов'язково голосуватиме за скасування пільг і недоторканності, але для всіх без винятку і лише в одному законопроекті. Про це сказала народний депутат від Партії регіонів Ганна Герман, спілкуючись у чаті з читачами «Главреда».
Ганна Герман: «Ми не виключаємо дочасних парламентських і президентських виборів»

Ceмeн, 14:06 Ув. Анна Николаевна! Любите ли вы лирику Востока? Если «да», то кого из поэтов? Как вы относитесь к Омару Хайяму?

 

Ответ: Вино запрещено, но есть четыре но:

 

Смотря когда, с кем и какое пить вино

 

При соблюдении всех этих правил

 

Любому из людей вино разрешено

 

Я, к сожалению, не могу процитировать эти рубаи Омара Хайяма в оригинале. Но, кажется, так они звучат по-русски. Поэзия востока была моей любимой поэзией в студенческие годы. Спасибо вам, за то что вы напомнили мне это прекрасное время.

 

Дaниэллa, 14:08 Скажите честно, почему вы против НАТО? Почему вы себя ведете некрасиво на «Свободе слова»? Вы завидуете Богатыревой, что ей досталась должность, а не вам? Почему вы так агрессивно настроены против помаранчевых? Ведь вы же женщина, а потом политик, или наоборот?

 

Ответ: Я совсем не против. Я, напротив, хотела бы, чтобы этот важный вопрос в нашем государстве решался только после того, как каждый гражданин Украины даст свой ответ на вопрос: нужно НАТО Украине, или нет? Я всегда считала, что, говоря от имени народа, политики перед тем должны спросить мнение самого народа. Только граждане Украины должны решить, каким путем пойдет наша страна.

 

masterclass58@mail.ru, 14:12 Уважаемая Анна! Вы мужественный и обаятельный политик, с железной аргументацией в спорах с оппонентами. В вашем лице я вижу для человека, думающего о стране, а не о сиюминутной личностной выгоде, что, к сожалению, в украинской политической элите стало обыденным. Вопрос: согласны ли вы с тем, что дальнейшее нарастание национализма ведёт Украину к распаду? И почему в европейских столицах усиленно делают вид, что не замечают этой опасной тенденции? С искренним почтением к вам как ЖЕНЩИНЕ! Геннадий Скачков.

 

Ответ: Национализм часто путают с патриотизмом. А в европейских столицах не замечают опасности этой тенденции лишь потому, что в европейских столицах, как правило, замечают то, что выгодно замечать им, что соответствует их национальному интересу. Крайний национализм опасен в каждой стране, возможно, украинские политики еще мало говорят об этой угрозе, мало обращают на нее внимания и мало сами понимают, к чему может привести развитие этих опасных тенденций. Я еще раз обращаю ваше внимание на два разных термина: национализм и патриотизм. Это не всегда одно и то же.

 

Coлнышкo, 14:12 Как вы относитесь к своей жизни?

 

Ответ: Отношусь спокойно.

 

dsrgfsf, 14:14 Добрый день! Вы умная и мудрая женщина, а также красивая - это большая редкость (я про мудрость), но как вы оказались в ПР? По сей день не пойму!

 

Ответ: Не думаю, что вы должны тратить свое время и свои размышления на то, чтобы понять, как я оказалась в ПР. Не думаю также, что это имеет какое-либо важное значение. Важно то, что человек делает на том месте, где он есть. Важно то, какие он решения принимает. А принимать правильные и честные решения можно везде. Это не зависит от места сидения.

 

Vikmat, 14:16 Пані Ганно! Я - офіцер ЗС України, і не раз був свідком відвертого (законного і не зовсім) фемінізму в армії. Жінки дозволяють собі таке, за що чоловіка у такому ж службовому стані негайно покарали б. Як ви ставитесь до проблеми рівноправності чоловіків і жінок, в тому числі в політиці і в армії?

 

Ответ: Боюсь, що я не буду тут оригінальною, бо завжди виступала за рівні права чоловіків і жінок, за рівність, яка в українській традиції має глибокі корені, починаючи від княгині Ольги. Жінка в українській дійсності, як в політиці, як в громадському житті, так і в приватному, завжди відігравала рівну з чоловіком роль. І закон повинен бути однаково рівним як для чоловіків, так і для жінок.

 

grafsamsonov, 14:19 Уважаемая госпожа Анна! Планирует ли ПР для более действенной работы создание своего телевизионного канала?

 

Ответ: Я стаю на позиції того, щоб в Україні було громадське або так зване публічне ТБ. Партійні медіа - це архаїзм, незбалансованість, заангажованість, служіння конкретній політичній силі, а не істині. Мені теж не рідко боляче і образливо, коли медіа, які належать тим чи іншим олігархам, що дбають про інтереси тієї чи іншої політичної сили, виконують відверті замовлення проти Партії Регіонів. Але навіть попри це, я виступаю проти партійних медіа, бо шлях до справді вільної преси в Україні не веде через партіїзацію ЗМІ. Можливо, це непопулярна позиція, можливо, вона вам не сподобається, але я завжди говорю, що треба думати не про наступні вибори, а про наступні покоління.

 

slipchuksasha, 14:23 Пані Ганна! Доброго дня або вечора. Привіт вам з Волині. Дуже прикро, що ви така розумна і приваблива жінка, крім того галичанка, а галичанки самі найкрасивіші та найрозумніші жінки, чомусь під гаслами захисту всієї України в таборі політичних сил, які не люблять України. Багато представників Партії регіонів використали незалежність для власного збагачення, а тепер шукають собі захисту від свого народу в так званого старшого брата. Мене особливо лякає істерія, яка йде зі сторони вашого табору. Вам не буде соромно за ваші дії в майбутньому?

 

Ответ: Мені здається, ви упереджені. Не можна сьогодні приватизувати любов до України і не можна звинувачувати політичну силу, яка нараховує мільйон членів, і яка має багатомільйонне запліччя в особі мешканців багатьох східних і центральних регіонів. Не можна говорити, що ці люди не люблять України. Спробуйте зрозуміти це і дивитися на проблему не лише зі свого кута зору. Так само не можна казати, що представники ПР використовують незалежність для власного збагачення. Я можу вам назвати багато прикладів, коли помаранчеві чи БЮТівські зробили те саме. Незалежність використали для власного збагачення ті, хто вмів і знав, як це зробити. Тут є і помилка наших лідерів, з числа дисидентів в тім числі, які на початку 90-х вчили українців антиросійських гасел, замість того, щоб вчити їх робити бізнес, як забезпечити своє життя, будуючи чесний бізнес. Я б порадила вам, якщо ви можете дослухатись до моєї поради, не сприймати світ і Україну в таких однозначно чорно-білих фарбах. Це було би дуже просто, якби можна було б однозначно говорити «так» або «ні».

 

Serge, 14:25 Уважаемая Анна Герман, хочу сразу напрямую задать вам вопрос: когда наконец прекратится эта ужасная реклама водки?! Это настоящий кошмар, почему-то только украинские новости всегда спонсирует какая то алкогольная марка, или, например, во время передачи про спорт обязательно вылетит дешевая бутылка водки и наполнит пару стаканчиков! Это как понимать? Раз ты не занимаешься спортом, а сидишь перед телевизором и смотришь передачу, то ты должен поддержать марку, которая тебе предоставляет этот сервис? К сожалению, такая ужасающая реклама дает свои последствия, особенно этому влиянию подвержена чувствительная психика молодежи. Да и вообще, если б рекламировали нормальную дорогую водку, которую обычный студент или даже школьник не сможет купить в соседнем ларьке, тогда бы это был другой вопрос, можно было бы понять: коммерция и все такое, одним словом, реклама. Но, к сожалению, рекламируют почему-то самую отвратительную водку, по моему мнению, это безобразие нужно убрать, или хотя бы ограничить в показе на ТВ. Как вы относитесь к этой проблеме, какие меры вы собираетесь предпринять, и вообще волнует ли, и насколько, вас этот вопрос?

 

Ответ: Повинна вам сказати, що комітет, який я очолюю в парламенті, вже розглянув і дав добро для схвалення в ВР у другому читанні законопроекту, який заборонить рекламу алкоголю на телебаченні і в зовнішній рекламі. Це буде дуже суттєвим кроком і дуже потрібною для народу справою. Дякую вам за це запитання.

 

Tит, 14:27 Здравствуйте, уважаемая Анна! Хочу обратиться к вам с имиджевым вопросом, от которого напрямую будет зависеть снижающийся уровень доверия харьковчан к Партии Регионов: как долго ПР будет игнорировать негативное отношение харьковчан к нынешнему мэру Добкину и его «соратнику» Кернесу - людям, чья «деятельность» изо дня в день разочаровывает жителей города и приводит к их безвыходной миграции к популистам из БЮТ? Есть ли в партии лидеры, способные дать этой зарвавшейся городской «элите» принципиальную оценку? Или партия готова в угоду совершенно непонятным идеям (хотя, финансовые, земельные интересы могут быть для кого-то более весомыми) пожертвовать своим электоратом? Тогда вы не партия, а (извините) кучка бизнесменов, решивших обмануть своего избирателя и на время стать политиками. Пишу с болью, ибо не хочу разочароваться в ПР, лидерам которой искренне верю.

 

Ответ: Це дуже болюче і дуже важливе питания, і в нашій партії є багато людей, в тім числі і в керівних органах, які будуть робити все, щоб підійти принципово до харківської проблеми. Я так само, як і ви, сподіваюся, що ми прийдемо до справедливого, чесного рішення, яке буде на користь усім харків’янам і нашим прихильникам в Харкові в тім числі.

 

Svoboda, 14:28 У вас когда-нибудь бывают сомнения в вашей правоте?

 

Ответ: Я очень хотела бы, чтобы этих сомнений было меньше, но, как каждый живой человек, я очень часто сомневаюсь. И в своих решениях, и в себе. И как все люди, наверное, молюсь Богу, чтобы дал мне мудрость найти правильное решение.

 

OДECCИT, 14:31 Уважаемая госпожа Герман, хочется всей семьей высказать восхищение и благодарность за вашу четкую и неизменную политическую и человеческую позицию. Последнюю передачу с вашим участием смотрели всей семьей. Хочется спросить: ваше отношение к поступку Богатыревой? И когда вы приедете к нам в Одессу просто встретиться с избирателями? Очень хотелось бы видеть вас в нашем городе и послушать не просто умного политика, но и красивую женщину! С уважением семья Кремер.

 

Ответ: Благодарна вам за хорошие слова. Я запланирую поездку в Одессу в первые весенние недели. Надеюсь, что мы с вами встретимся, что эта встреча будет полезна, что мы скажем друг другу честно и откровенно о том, что нас волнует.

 

По поводу Раисы Богатыревой, я никогда не осуждаю людей и всегда пытаюсь понять, почему они поступают так, а не иначе. Единственное, чего бы я, наверное, не смогла - это уйти из команды в трудное время, оставить соратников и друзей после поражения.

 

Oльгa_H, 14:35 Шановна пані Анна! Скажіть, будь ласка, коли вкінець буде покладено край цьому корупційному закону України про державні закупівлі, який унеможливлює існування бюджетної організації? До якого часу ЄКА буде видавлювати великі кошти за послуги, які платяться на рахунки фізичних осіб всіма учасниками торгів? Та невжеш ніхто цього не бачить? Дякую за відповідь.

 

Ответ: Я б вважала, що знаю дуже багато, якби знала, коли і хто покінчить з корупцією в проблемі державних закупівель. Це задавнена хвороба, якої не хоче позбуватись жодна влада. Нині на відкатах в державних закупівлях сидять впливові особи з БЮТ. І все-таки я не втрачаю віри в те, що знайдеться потужна група чесних політиків, які розрубають цей гордіїв вузол. Дякую вам за тривогу про це.

 

Kвapк, 14:37 Шановна Ганно, як могли ви стати членом ПР, яка не має нічого спільного із Заходом і відображає фактично бачення східного електорату, адже раніше ви працювали у «Свободі», яка якраз пропагує бандерівський погляд на минуле?

 

Ответ: Я хочу, щоб Україну не ділили на схід і захід, я хочу, щоб було спільне бачення української перспективи. А для цього так званим західнякам треба йти на схід, а східнякам - на захід. Треба перемішати українську політичну кров, і цей новий коктейль буде хоч якоюсь гарантією неподільності і соборності України. Подумайте над тим, що я вам сказала.

 

Kвapк, 14:38 Пані Ганно, чому вас так турбують гендерні питання? Невже ви відчуваєте себе людиною другого сорту?

 

Ответ: Я не ділю людей на сорти. І не раджу вам цього робити. Всі люди рівні перед Богом. Рівні чоловіки й жінки. Не розумію, чому вам здалося, що я забагато переймаюся гендерною політикою?..

 

Mиxaил, 14:40 Зачем вы перекрасили ваши волосы ? Вы же знаете, как мужчины относятся к блондинкам?

 

Ответ: В певному віці природа сама фарбує наше волосся. І коли воно сиве, простіше бути блондинкою, ніж брюнеткою. А те, як ставляться чоловіки до блондинок, мене мало цікавить, як і те, як вони ставляться до брюнеток. Сподіваюсь, я вас не розчарувала.

 

нінa, 14:43 Пані Анно, як відомо, політики з партії, до якої ви належите, є ініціаторами проведення з’їзду у Сєвєродонецьку 23 лютого. Ви розмовляєте постійно українською. Чому не говорите на російській мові, як наприклад пан Колісніченко, щоб підтримати тих українців, які не бажають вчити українську і «відстоюють права російської»? Ви - біла ворона? А може і ви таємно від своїх однопартійців вважаєте, що українська мова гине, тому підтримувати треба рідну, а не іноземну?

 

Ответ: Якби я розмовляла російською, ви б звинуватили мене в тому, що я розмовляю не українською. Знаєте, коли хочеться людину в чомусь звинуватити, то завжди знайдеться якась причина. А ми давайте з вами вчинимо так: кожному дамо право говорити тією мовою, якою він хоче. Ви - мені, я - вам. І так далі. Це демократичний підхід. Це підхід людини, яка мислить по-європейськи, яка мислить так, як мислять у справді вільному світі. А стосовно того, чи вважаю я, що українська мова гине, то дозволю собі зацитувати вам класика: «Наша пісня, наша мова, не вмре, не загине...»

 

Ceмeн, 14:45 Пані Ганно! Впевнений у тому, що зірка ПР назавжди закотилась за горизонт української політики, а її конвульсії - то ненадовго. Причини цього явища ви добре знаєте. Я особисто і всі мої рідні та знайомі голосували завжди за ПР та Януковича, а тепер дуже шкодуємо і ніколи більше не віддамо голоси за (звиняйте) політичних кастратів! Особисто вас я дуже поважаю, і хотілося би, щоб ви віддали свій багатющий потенціал тій політичній силі, яку би підтримав і схід, і захід. Поки що такої нема. Чи не розглядається питання про розпуск ПР та створення на її залишках справді дієвої політичної сили? Семен, Алчевськ

 

Ответ: Ми не розглядаємо питання про розпуск ПР. Ми думаємо над її більшим зміцненням і згуртуванням. Ми думаємо про модернізацію партії, і про те, як зробити, щоб примножувати, а не розпорошувати наших прихильників. Я думаю, що ПР має дуже серйозну перспективу і я вірю, що переконавшись у тому, вже цьогорічної весни ви зміните свою думку і знову будете з нами. Тисну вашу руку.

 

svitoch, 14:46 Терор, корупція, рейдерство та багатопартійність являються очевидними засобами управління державою в Україні та продовженням геноциду українців. Хто на вашу думку його здійснює?

 

Ответ: Ви мене злякали. Якщо ви вважаєте, що багатопартійність - це геноцид, то я починаю хвилюватись, чи з вами все в порядку.

 

antiin, 14:47 Как вы относитесь к польской звезде Анне Герман и ее песням?

 

Ответ: Колись у Варшаві я пробувала зустрітись з рідними цієї відомої співачки, яку я дуже люблю. В мене багато старих платівок Анни Герман, і більшість з них мені подарували люди у багатьох регіонах України. Найбільше - у Тернополі.

 

Cepгій_Івaнoвич, 14:49 Доброго дня! Шановна пані Ганно, скажіть, будь ласка, чи може ваша політична сила, себто Партія регонів, розблокувати трибуну ВР бодай для голосування по зняттю недоторканності нардепів? Адже далі можна знову її заблокувати, і, якщо це так принципово, то далі боротися проти «листа трьох». Вам слід було б підтримати законопроект щодо зняття недоторканності, адже ПР так активно за це боролася напередодні розпустку Парламенту. А зараз ви блокуєте його прийняття. Виглядає досить непослідовно і дискредитує в очах ваших виборців.

 

Ответ: Ми обов’язково будемо голосувати за скасування пільг та недоторканності усіх найвищих керівників нашої держави: Президента, керівника уряду і членів парламенту. Це принципово. Ми будемо вимагати, щоб скасування пільг і недоторканності для всіх, без виключення, розглядалося в одному законопроекті. Ми не відступимо від цієї принципової засади.

 

sens, 14:51 Що в вашому розумінні совість? Чи існує політична совість і чи є вона особисто у вас? Звідки у вас така злість - це фізіологічне чи політична гра? Дякую за щиру відповідь.

 

Ответ: Ви збагато від мене вимагаєте, коли хочете, щоб я розповіла, що таке совість. Століттями люди думають над відповіддю на це питання. Для мене це означає не робити нічого такого, що завдало би шкоди, кривди, бідним людям. Це означає не робити нічого, що є гріхом. Мені здається, що нема такого поняття як совість політична. Совість, а точніше сумління (так це буде українською) або є, або нема. Ось і вся історія.

 

chav07, 14:51 Как вы себя чувствуете в роли клоуна вместе с Черноволом, Киселевым, Богословской? Неужели человеческое достоинство (если оно у вас было) так дешево продается?

 

Ответ: Вы знаете, я чувствую себя хорошо.

 

зocімa, 14:55 Пані Ганна, скажіть, будь ласка, яка остання книга на українській мові, що ви прочитали? Що, на вашу думку, мусять зробити можновдладці, щоб популяризувати українську книгу?

 

Ответ: Я перечитую багато української класичної літератури, найчастіше - це листи Лесі Українки до Сергія Мержинського. Українські можновладці повинні зробити одне: звільнити на 5 років від податків видавців української книги і продуцентів українських фільмів. Чому досі помаранчева влада цього не зробила - запитайте у неї.

 

dchuk, 14:57 Как вяжется со свободой слова деятельность «подневольных» ведомственных СМИ, и каково их будущее в Украине?

 

Ответ: На смену цензуре власти пришла цензура кошелька. В этом - вся проблема свободы слова в Украине. Журналистское киллерство, заказуха, грязь, которой обливают медиа на заказ, - это все звенья одной цепи. И мне трудно несколькими словами очертить эту проблему и указать на пути ее преодоления.

 

Yark, 14:57 Скажіть, будь ласка, коли внутрішній конфлікт у ПР досягне граничної межі і вона (ПР) припинить існування?

 

Ответ: Я мушу вас розчарувати. Найближчі 15 років такої перспективи нема.

 

мить, 15:01 Работа ВР дает основания для того, чтобы говорить о возможном вторичном роспуске парламента. К примеру, весной, которая «переможе». Правда, теперь инициаторами могут оказаться «регионалы». Что скажете?

 

Ответ: Я не исключаю новых парламентских выборов. Но это будут выборы одновременно с президентскими. Могут ли быть инициаторами таких выборов регионалы - вполне возможно. Если власть не будет заботиться об интересах наших избирателей на востоке и в Крыму, в центре, если будут ущемлять права русскоязычных граждан Украины. Если будут вести Украину по пути, с которым не согласно большинство ее народа, если будут гробить экономику Украины и распродавать ее богатства и если у нас не будет других рычагов влияния на эту власть, мы не исключаем досрочных парламентских и президентских выборов.

 

мить, 15:04 Какова цель образования «теневого правительства» во главе с Януковичем? Ведь никаких внятных комментариев по поводу деятельности нынешнего правительства Тимошенко как не было, так и нет. Почему ПР молчит?

 

Ответ: Опозиционное правительство делает, и будет делать все для того, чтобы не дать новой власти предпринять такие шаги, которые могут пойти во вред экономике Украины и украинскому народу. Это - наша задача, и мы будем над ней и дальше работать. К сожалению, мы не всегда имеем возможность высказывать нашу позицию на телеканалах и в прессе. Поэтому у вас может создасться впечатление, что ПР молчит. Будте уверены, мы работаем очень слажено, системно и по плану. И вы обязательно услышите наш голос в решающий момент.

 

tigul, 15:05 Уважаемая пани Герман, расскажите о своих детях.

 

Ответ: У меня, как и у всех, - дети как дети. Иногда они слушаются, иногда - нет. Но как каждая мать, я их всегда люблю.

 

мить, 15:08 Как вы оцениваете инициативы Кабмина Тимошенко, в частности приватизационные планы? И реакцию Президента на эти ее инициативы? Что, по вашему, это значит?

 

Ответ: Нельзя сегодня допустить бездумной распродажи Украины. Это очень легко и просто - продать, раздать, проесть, как было с «Криворожсталью». Надо идти другим путем - путем развития, а не путем проедания, и в этих подходах заключается главное различие этих двух правительств - правительства Януковича и правительства Тимошенко. Правительство Януковича всегда стояло на том, что нужно раздавать и проедать только часть того, что заработано, другую часть нужно отдавать на развитие. Тимошенко осуществляет другую практику - продать, раздать, и получить на этом новый виток популярности.

 

naladka, 15:09 Доброго дня! Какими своими поступками, совершенными во благо людей, вы можете гордиться?

 

Ответ: Я стараюсь не гордиться собой и своими поступками. Мне всегда кажется, что я сделала еще очень мало.

 

aaaa, 15:10 Как вы обычно завтракаете и занимаетесь ли спортом?

 

Ответ: В 12 часов дня я пью кофе с молоком. Летом играю в теннис. Зимой - катаюсь на горных лыжах, если удается найти время.

 

aaaa, 15:10 За сколько вы перейдете в лагерь Тимошенко?

 

Ответ: А вы намерены со мной поторговаться?

 

УЧИЛKA, 15:11 Добрый день, Анна. Является ли секретарь Донецкого городского совета Николай Левченко вашим единомышленником? Когда Партия регионов планирует сделать украинский язык - языком анекдотов и фольклора?

 

Ответ: Вы знаете мое отношение к высказываниям этого человека, и я не советую вам в таком тоне говорить об украинском языке, как и о других языках тоже.

 

Kaтepинa, 15:12 Доброго дня, пані Ганно! У вас завжди оригінальний зовнішній виглад. Скажіть, будь ласка, де ви одягаєтесь? Хто допомагає вам вибирати одяг? Чи є у вас стиліст? І як ви відноситесь до критики у вашу сторону?

 

Ответ: Дякую за комплімент. Мені ніхто не допомагає, і до критики, як і будь-яка людина, я ставлюся нормально. Намагаюсь її враховувати.

 

мить, 15:13 Яке все-таки рішення прийняла ПР стосовно Раїси Богатирьової? То її виключать із ПР чи ні? Якщо ні, то чи значить це, що в партії підтримують її рішення йти в команду Президента?

 

Ответ: ПР не посилала пані Богатирьову в команду Президента. Пані Богатирьова вже не належить до керівного складу ПР. ЇЇ членство в ПР повинна вирішити первинна організація, в якій вона стоїть на обліку. Я ще раз наголошую, що це має бути виважене та толерантне рішення.

 

Kaтepинa, 15:14 Пані Анно, чи є у вас тату? Якщо є, то де саме і що це? Якщо ні, то чи розписали б ви своє тіло? В якому саме місці і щоб ви зобразили? Як ви ставитесь до чоловічих/жіночих розписів на тілі?

 

Ответ: У мене нема тату і думаю, що вже не буде.

 

Kaтepинa, 15:14 Пані Анно, до сьогоднішньої стрижки ви часто міняли зачіску: локони, навіть косички. Коли останній раз ви були в перукаря? Ваша стрижка з кожним разом коротшає! Ви ризикнете підстригтися «під хлопчика»?

 

Ответ: Я ходжу до перукаря щодня, з вашого дозволу.

 

Kaтepинa, 15:17 Скажіть, будь ласка, скільки мов ви знаєте? Яку хотіли б вивчити?

 

Ответ: Моя друга мова польська, я знаю також німецьку і вивчила англійську. Дуже хотіла б говорити французькою.

 

Пaнькo, 15:19 Пані Ганно! Доброго дня» Моє питання не буде зручним, але хочу почути вашу відповідь. Ви публічна людина, а тому масс-медіа дають багато можливостей і спостерігати за вашими виступами та робити певні висновки. Чи не здавалось вам ніколи, що ПР може дуже тонко, а може підсвідомо, надаючи вам можливість коментувати події у притаманній вам формі, створює такий собі образ галицької інтелегенції, в першу чергу, для своїх прихильників. І той образ не зовсім працює на позитив вихідців із Західної України? Може ваш медійний досвід і завойовану публічність використати більш плідно для дійсного об’єднання країни?

 

Ответ: Мені ніхто не дає можливості коментувати події. Я сама цю можливість беру тоді, коли вважаю, що треба щось коментувати. Я роблю це у тій формі, яку вважаю прийнятною і яка відповідає моєму змістові та світогляду. Все решта - ваші «страхи на ляхи».

 

Kaтepинa, 15:20 Пані Ганно, яку посаду ви б хотіли займати в українській політиці? Тільки чесно, без високих фраз, що ви в політиці не заради крісла!

 

Ответ: Можете мені вірити, а можете - ні. Мене не цікавлять крісла в політиці, мене цікавить те, що можна зробити, використовуючи механізм української політики.

 

мить, 15:21 Як ви оцінюєте коментування Президентом з Давоса дій уряду й Тимошенко зокрема? Це початок кінця у їхніх стосунках чи просто робочі моменти?

 

Ответ: Я схильна думати, що це - робочі моменти, які свідчать про початок кінця.

 

shutyara, 15:23 Добрый день! Почему неприкасаемость относится и к Президенту Украины?

 

Ответ: Йдеться про пільги, які треба зняти з усіх, без виключення. Я вже наводила приклад про те, що у державному бюджеті на 2008 рік на утримання мисливського господарства Президента передбачено 13 млн. грн. Це більше, ніж на видатки для утримання українських театрів, музеїв, виставкових залів, на постановку нових вистав і т. д. Подумайте, чи не маю я рації.

 

tsola2007, 15:25 Уважаемая Анна, почему ПР свою категорическую позицию невступления Украины в НАТО мотивирует расположением на нашей территории иностранных войск, пугает матерей участием их детей (сыновей) в военных конфликтах стран, входящих в НАТО? Умалчивая в свою очередь о том, что это еще гарантия для украинцев повышения з/п до установленного минимума не ниже 5 у.е. в час, контроль за целевыми инвестициями, системой образования и медицины.

 

Ответ: Я не знаю, есть ли у вас сыновья, но своих детей я не хотела бы видеть в Ираке, например. Я не знаю, волнует ли вас терроризм, но мне не хотелось бы, чтобы он пришел в Украину. Я не знаю, как вы относитесь к российско-украинским отношениям, но я не хотела бы их ухудшения, поскольку это - прямой путь к ухудшению жизни в Украине. Это только несколько аргументов, о которых стоит задуматься...

 

kyryll, 15:26 А з ким ви товаришуєте із БЮТ?

 

Ответ: Я взагалі мало з ким товаришую. Але з багатьма БЮТівцями у мене нормальні рівні та доброзичливі стосунки.

 

Natachka, 15:27 Вельмишановна пані Ганна, скажіть, будь ласка, які плани у Партії регіонів на майбутне? Та чи здійсниться ваш дивіз «Зима ваша, Весна наша»? Дякую за відповідь.

 

Ответ: ПР повернеться до влади у найближчій перспективі. Весна буде наша.

 

Natachka, 15:29 Шановна пані Ганно, я пишаюся вашою працею в політиці. Ви не тільки розумний та талановитий журналіст, але й досвідчений політик. Інколи мені здається, що саме ви є надією та головою Партії регіонів!!!

 

Ответ: У ПР є лідер, якого ми дуже поважаємо і цінуємо. Віктор Янукович і сьогодні - найбільш популярний і найбільш рейтинговий політик в Україні. Його зважена і доброзичлива позиція, його спокійна сила - це ті риси, яких бракує усім без вийнятку нинішнім керманичам України, і це є запорукою його політичної перспективи.

 

Natachka, 15:30 Доброго дня! Ганна Миколаївна, якби не ви, то на Луценка не завели б кримінальну справу. Я дуже рада, що в нашій країні є такі політики як ви, які борються за справедливість.

 

Ответ: Дякую за добрі слова, ми залишаємось з переконанням, що закон в Україні справді повинен бути один для всіх, і що Луценко буде відповідати за законом. І будуть відповідати всі інші, хто закон порушує, незалежно від того, в яких партіях вони перебувають, незалежно від того, чи вони у владі, чи в опозиції.

 

Aвтop, 15:31 Добрый день Анна! Хотелось бы узнать ваше мнение относительно информационной политики телеканала «Интер». В последнее время, как мне кажется, политический дрейф в сторону БЮТ стал настолько явным, что его трудно не заметить...

 

Ответ: На мою думку, телеканал «Інтер» є достатньо збалансованим, маю на увазі інформаційні програми. Стосовно телешоу Савіка Шустера, то ваші оцінки тут розділяє багато людей. Можливо, ви маєте рацію.

 

Дякую всім, дякую «Главреду» за можливість поспілкуватися з читачами цього сайту.

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
«Главред»
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
45518
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду