У Львові пройшов тренніг «Журналістське розслідування як жанр. Роль менеджменту»

29 Січня 2008
13209
29 Січня 2008
10:48

У Львові пройшов тренніг «Журналістське розслідування як жанр. Роль менеджменту»

13209
У Львові пройшов тренніг «Журналістське розслідування як жанр. Роль менеджменту»

25-26 січня 2008 року в м. Львів було проведено тренінг для редакторів – «Журналістське розслідування як жанр. Роль менеджменту» - перший з серії тренінгів в рамках проекту «Підвищення привабливості використання журналістських розслідувань у практиці сучасних українських ЗМІ». Про це повідомляє Академія Української Преси.

Організаторами тренінгу виступили Українська Асоціація Видавців Періодичної Преси (УАВПП), Академія Української Преси (АУП), Менеджмент Сістемс Інтернешнл та Представництво Фонду Конрада Аденауера в Україні.

 

Як повідомляється, тренінг відвідали 20 редакторів з 10 міст України, які під час дводенного тренінгу дізналися про історію, типологію, методологію та формати жанру журналістських розслідувань, розглянули українські та німецкі кейси жанру, проаналізували юридичні аспекти проведення розслідувань та специфіку норм законодавства по темі, дізналися про практичні моделі побудови медіа-бізнесу та зростання аудиторї на основі журналістських розслідувань.

 

Захід відкрили Юхані Гроссманн – директор проекту «Гідна Україна», Ніко Ланге – керівник представництва фонду Конрада Аденауера в Україні, Валерій Іванов – президент Академії Української Преси.

 

Запрошеними фахівцями на цьому, першому модулі були Віктор Савінов – медіа-експерт, Ігор Ворон – медіа-юрист та Клеменс Гоффманн – вільний журналіст, член спілки «Мережа журналістських розслідувань» (Німеччина).

 

Всього ж в рамках проекту у I півріччі 2008 року заплановано провести 6 навчальних модулів: 2 дводенні модулі в кожному з таких міст України: Львів, Полтава, Одеса.

 

Наступний тренінг (друга частина) запланований на 15-16 лютого 2008 року в м. Львів. Його програма та анонс будуть оголошені організаторами на початку лютого на сайті www.uapp.org

Проведення проекту «Підвищення привабливості використання журналістських розслідувань у практиці сучасних українських ЗМІ» стало можливе завдяки підтримці програми «Сприяння активній участі громадян в протидії корупції «Гідна Україна», яку здійснює компанія Менеджмент Сістемс Інтернешнл (MSI), Агентства США з міжнародного розвитку (USAID), Корпорації «Виклики тисячоліття (МСС).

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
13209
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Ігор
5924 дн. тому
Давай координати побитої жінки, поїдемо і все покажемо! igorbond2005@ukr.net - чєкаю.
Сергій
5924 дн. тому
В містечку Тисмениця, що на Івано-Франківщині мер у себе в кабінеті побив жінку, з дитиною на руках. Жінка відлежала в лікарні і перелякана мовчить. Мовчать і журналісти. Всі!!! То для чого ті тренінги?
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду