Британська Рада, Ґете-Інститут, Італійський Інститут культури, Французький культурний центр і Польський Інститут об’єдналися в «український кластер»

11:33,
17 Січня 2008
4895

Британська Рада, Ґете-Інститут, Італійський Інститут культури, Французький культурний центр і Польський Інститут об’єдналися в «український кластер»

11:33,
17 Січня 2008
4895
Британська Рада, Ґете-Інститут, Італійський Інститут культури, Французький культурний центр і Польський Інститут об’єдналися в «український кластер»

18 січня, у п’ятницю, у центральному офісі Представництва Європейської Комісії в Україні у присутності Посла Ієна Боуга і послів країн-засновників буде підписано документи про заснування «українського Кластеру»[*] національних культурних інституцій ЄС (European Union National Institutes for Culture - EUNIC).  

Що таке EUNIC?

EUNIC – це об’єднання тих національних культурних інституцій, які працюють поза національними кордонами і наділені певним рівнем автономії від своїх урядів. EUNIC на сьогоднішній день об’єднує організації з 25 країн Европейського Союзу і орієнтується на збільшення цієї кількості через залучення національних культурних інституцій з усіх країн-членів. Метою EUNIC є вироблення ефективного партнерства і розширення зв’язків між органзаціями-учасниками, промоція культурного розмаїття і покращення взаєморозуміння між Європейськими спільнотами, зміцнення міжнародного діалогу та співробітництво з країнами поза межами ЄС. EUNIC діє на двох комплементарних рівнях:

  • Перший рівень об’єднує Голів чи Генеральних Директорів національних культурних інституцій.
  • Другий рівень складається з кластерів національних культурних інституцій у галузі культури, розташованих у містах Європи, які співрацюють у рамках єдиних проектів.

 

Мета EUNIC-Україна

EUNIC-Україна, котрий діє у рамках загальної організації EUNIC і працює в Україні, націлений на створення ефективного партнерства та налагодження зв’язків між Національними культурними інституціями Європейського Союзу, на промоцію культурного розмаїття і покращення порозуміння між Європейськими Спільнотами, зміцнення міжнародного діалогу та підтримку українських євроінтеграційних прагнень.

 

Засоби досягнення цієї мети:

  • Робота над спільними проектами, які промують краще розуміння європейської культури у її різноманітності,
  • Праця у якості партнера Европейської комісії при визначенні та імплементації Європейської культурної політики, проведення спільних досліджень, які становитимуть цінність для Європейської Комісії та інших оранізацій (напр., Ради Європи) у розширенні розуміння спектру Европейських культурних питань,
  • Обстоювання особливої цінності культурних стосунків у питаннях промоції і зміцнення міжнаціонального порозуміння і, зокрема, боротьба за сильний і незалежний голос  культурного сектора,
  • Праця у якості партнера під час спілкування з місцевими публічними і приватними інституціями щодо Європейських культурних питань, які становлять спільний інтерес,
  • Діяльність, яка має полегшити подання пропозицій на участь у проектах, фінансованих ЄС,
  • Співробітництво з українськими партнерами.

 

Додаткову інформацію можна отримати, зв’язавшись із Єжи Онухом, Директором Польського Інститутут в Києві або з представниками організацій-засновників. Контактні телефони: 288-03-04, 278-16-01, 278-30-65, e-mail: onuch@polinst.kiev.ua

 



[*] Кластер у термінології ЄС означає об’єднання, підрозділ.

Команда «Детектора медіа» не лише бореться за якість української журналістики, але й розповідає про суспільно важливі процеси в Україні. Наші журналісти пишуть про досягнення та проблеми громадського сектору й показують, як активісти впливають на реформи.

Запрошуємо вас долучитися до Спільноти «Детектора медіа». Та разом працювати над тим, щоб ініціативи, які захищають демократичні цінності, ставали більш видимими.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду