У російських журналістів професійне свято – День російської преси

13 Січня 2008
29610
13 Січня 2008
10:25

У російських журналістів професійне свято – День російської преси

29610
У російських журналістів професійне свято – День російської преси
13 січня російські журналісти відзначають професійне свято – День російської преси. Дата приурочена до дня виходу у 1703 році першої російської газети – «Ведомости», повідомляє Newsru.com.
 
За радянських часів свято відзначали у день народження газети «Правда» - 5 травня. У 1991 році за ініціативою журналістів Верховна Рада Російської Федерації прийняла рішення про перенесення свята.
 
Газета «Ведомости» (повна назва – «Ведомости о военных и новых делах, достойных знания и памяти, случившихся в Московском государстве и иных окрестных странах») виходила накладом 1 тисяча примірників. За даними Росдруку, зараз у Росії зареєстровано 72 тисячі ЗМІ, з яких близько 60 тисяч – друковані видання. Щорічний приріст друкованих ЗМІ становить понад 10 відсотків. Щороку в Росії випускається близько 8 мільярдів примірників газет та 600-700 мільйонів примірників журналів.
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
29610
Теги:
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду