Затримано журналістку «Оглядача» Тетяну Чорновіл та знімальну групу СТБ (ОНОВЛЕНО)

11 Січня 2008
23565
11 Січня 2008
15:52

Затримано журналістку «Оглядача» Тетяну Чорновіл та знімальну групу СТБ (ОНОВЛЕНО)

23565
Затримано журналістку «Оглядача» Тетяну Чорновіл та знімальну групу СТБ (ОНОВЛЕНО)

11 січня 2007 року в Кончі-Заспі (Київ) під час роботи затримано знімальну групу СТБ та журналістку інтернет-видання «Оглядач» Тетяну Чорновіл

Тетяна Чорновіл повідомила телефоном «ТК», що вони зі знімальною групою СТБ (журналістка Павліна Василенко та оператор Юрій Долгоручко) поїхали знімати державні дачі на території Кончі-Заспи.

 

«Ми це вже робимо не вперше. Це ті державні дачі, де проживає зараз нинішній президент, екс-президент Кучма, інші високопосадовці, в тому числі Мороз, Литвин, Симоненко. Під час нашої роботи нас затримали працівники державної охорони, а потім передали міліції. Зараз нас везуть у Голосіївський райвідділ. Спочатку у нас забрали мобільні телефони, правда, потім віддали», – розповіла Тетяна.

Вона також зазначила, що поводяться з ними коректно, хоча спочатку й хотіли забрати посвідчення, відеокасету із записом.

За словами шеф-редактора новин СТБ Олексія Висоцького, який уже чекає на затриманих у Голосіївському РВВС, він спочатку хоче зустрітися зі знімальною групою, розібратися – у чому справа, чи були з їхнього боку порушення.

«За моєю інформацією, працівники міліції поводяться із затриманими досить коректно. Єдине, що спочатку забирали у них мобільні телефони. Паралельно зі мною ситуацію вивчають наші юристи», – повідомив Олексій Висоцький.

 

Голова парламентського комітету з питань свободи слова та інформації Ганна Герман звернулася до Управління державної охорони та до МВС з вимогою відпустити журналістів, повідомляє «Українська правда» з посиланням на прес-службу Партії регіонів.

 
Як сказано у повідомленні, вона отримала обіцянку, що міліції буде негайно дана вказівка відпустити журналістку і повернути їй відзняту касету з матеріалом.

Герман також звернулася з відкритим листом до президента з проханням змусити чиновників шанувати демократичні принципи і свободу слова.

 

За повідомленням «Оглядача», близько 18.00 Тетяну Чорновіл уже відпустили.
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
23565
Коментарі
6
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Стогний
5945 дн. тому
Отснятый материал- в суд и на экспертизу. Признают, что на видео есть элементы содержащие ГОСУДАРСТВЕННУЮ тайну- журналистам надо угомониться. А нет гостайны- админпроизводство или уголовное дело против сотрудников УГО за препятствование профессиональной деятельности журналиста. Только так мы научимся уважать государство и в то же время не упустить чиновников из под общественного контроля.
der
5946 дн. тому
Задолбали вы уже своими шахтерами. Знают что там опасно - не фиг лезть под землю. Увольняйся и ищи другую работу. страна большая.
глядач
5946 дн. тому
Пора знімати ДЕПУТАТСЬКУ НЕДОТОРКАННІСТЬ ТА ЇХ ПІЛЬГИ! Тоді та охорона біля дач буде вже неактуальною.
alexa
5946 дн. тому
А по-моему, Герман в данной ситуации все правильно делает. В конце концов, она и Калашникова осудила. А Тимошенко можно пиарится на крови шахтеров? Типа такая хорошая, заботится о зарплатах и безопасности шахтеров... Интересно, будет ли из этого шоу какой-то толк для самих шахтеров? Вообще-то, теоретически, она сама заинтересована в том что бы был - симпатики в базовой для оппонентов области не помешают.
оса
5947 дн. тому
А Германше было бы за счет кого пропиариться лишний разок: то грозит Юле судом за смерть умершего в очереди Ощадбанка старика, то за счет журналистов. Шапокляк местечковая:"хорошими делами прославиться нельзя".
WSG
5947 дн. тому
мабуть їх все таки не битимуть... пам'ямають прецидет з калашніковим. Позвонить завтра Вітя Бородянському та скаже в коректній формі шо нє..уй там твоїм журналюгам робити... демократія мля...
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду