Ведучими «Нашого Різдва» стануть Сашко Положинський та Остап Ступка

9 Січня 2008
16693
9 Січня 2008
22:14

Ведучими «Нашого Різдва» стануть Сашко Положинський та Остап Ступка

16693
Ведучими «Нашого Різдва» стануть Сашко Положинський та Остап Ступка
Ведучими концерту «Наше Різдво» будуть Остап Ступка, який зіграє роль чорта, та Сашко Положинський, якому дісталася роль янгола. Як уже повідомляла «Детектор медіа», концерт «Наше Різдво» відбудеться у Палаці спорту 10-го та 11 січня. Крім того, 13 січня о 14:00 глядачі каналу «1+1» зможуть побачити телевізійну версію шоу.
 
Організатором мистецького проекту «Наше Різдво» виступила компанія «Фільм плюс продакшн». 9 січня в УНІАН вони представили ведучих та учасників концертів, а також розповіли про концепцію та структуру фестивалю.
 
За словами продюсера заходу Михайла Крупієвського, ця ідея викристалізувалася в нього тільки півроку тому: «Ми вирішили відійти від шароварщини та показати зовсім іншу естетику українського фольклору».
 
Фестиваль відбудеться у Палаці спорту та триватиме два дні. Участь у ньому візьмуть відомі українські музиканти, які мають у своєму репертуарі різдвяний музичний матеріал. 10 січня глядачі зможуть побачити два сольні концерти поспіль. Відкриє фестиваль Тарас Чубай та гурт «Плач Єремії». Вони презентують нові версії різдвяних пісень. У виступі також візьмуть участь музиканти «Пікардійської терції» та оркестр «Віртуози Львова». У другому відділенні відбудеться виступ хедлайнера фестивалю – всесвітньо відомого гітариста Ал Ді Міоли за участю українського бандуриста Романа Гриньківа. Це вже не перша співпраця американського музиканта з Романом. Деякий час тому вони записали спільний альбом Winter night, який відкрив для американців українські щедрівки.
 
11 січня у Палаці спорту триватиме різдвяне музичне театралізоване шоу на льоду із загальною сюжетною канвою. Сценографія дійства відтворює український вертеп зі стародавніми канонами з використанням найсучасніших сценічних технологій. На плазмових екранах демонструватимуть асоціативний відеоряд. Крім учасників першого шоу в концерті візьмуть участь Олександр Пономарьов, Олег Скрипка, «Тартак», «Дивні», хори «Дударик» та «Щедрик», а також артисти цирку «Кобзов», фігуристи під керівництвом заслуженого тренера України Галини Гржибовської-Кухар, та балет «А-6».
 
Крім того, цього дня концерт відвідає Президент України Віктор Ющенко, під патронатом котрого відбудеться дійство.
 
Автором сценарію став відомий письменник Олександр Ірванець, а музичним продюсером фестивалю – Тарас Чубай. Для нього це перший подібний досвід. «Раніше у нас була тільки американська та радянська версія Різдва, а тепер нарешті з’явиться українська. Це неправильно, коли на нашому телебаченні можна побачити тільки Блакитні вогники” та російські концерти», – вважає Тарас.
 
За його словами, в нього був тільки один принцип відбору учасників – «щирість, яка йде зсередини». Крім того, наступного разу він сподівається залучити до участі у фестивалі справжні фольклорні колективи: «Не ті, які виховуються у будинках культури, а музикантів із гір та степів».
 
Михайло Крупієвський сподівається, що цей фестиваль буде цікавий глядачам різного віку та стане щорічним: «Я думаю, що наступного року різдвяне музичне театралізоване шоу відбудуться 7 січня в прямому ефірі, а протягом наступних днів кожен із учасників зможе показати власну програму. Фестиваль триватиме як мінімум три-чотири дні».
 
Організатори не розголошують бюджет фестивалю. За словами Михайла Крупієвського, його профінансували люди, які не потребують додаткової реклами: «Вони просто вболівають за українську культуру». Крім того, не виключено, що на наступний рік частину коштів на його проведення виділить Міністерство культури.
 
Ольга Ліцкевич, «Детектор медіа»
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
16693
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду