Церемонія вручення «Оскара» пройде без страйкуючих сценаристів

9 Січня 2008
24508
9 Січня 2008
14:55

Церемонія вручення «Оскара» пройде без страйкуючих сценаристів

24508
Церемонія вручення «Оскара» пройде без страйкуючих сценаристів

Організатори премії Американської академії кіномистецтв заявили, що проведуть церемонію вручення премії Оскар без сценаристів, які раніше пообіцяли бойкотувати захід.

 

За словами голови Академії Брюса Девіса (Bruce Davis), вручення найпрестижнішої кінонагороди у світі пройде, як і було заплановано, 24 лютого. При цьому він додав, що пікети, які страйкуюча Гільдія сценаристів США пообіцяла провести на червоному килимі Оскара, можуть стати перешкодою для проведення церемонії.

 

Девіс зауважив, що Академія може почекати з рішенням про проведення Оскара до середини лютого, нагадавши, що в 2003 році рішення Академії проводити церемонію, незважаючи на війну в Іраку, було прийняте лише за кілька днів до події.

 

Нагадаємо, що 7 січня було скасовано церемонію вручення другої за престижністю після Оскара кінопремїі Золотий глобус. Вимушене скасування церемонії було викликано тим, що Гільдія сценаристів США, 12 000 членів якої з листопада 2007 року страйкують, оголосили, що не будуть писати сценарії для Золотого глобуса та Оскара.

 

Пізніше сценаристів підтримали колеги з Гільдії акторів. Члени акторської Гільдії, номіновані на нагороди федерації іноземної преси за 2007 рік, а також актори, яких запросили в якості ведучих, проігнорували запрошення на церемонію Золотого глобуса.

 

Наразі невідомо, чи підтримає Гільдія акторів сценаристів у їхньому бойкоті Оскара. Однак неприємності Американської академії кіномистецтв сценаристи все-таки зможуть зробити і самостійно: на роль ведучого 80-ї церемонії вручення Оскара в 2008 році був запрошений політичний сатирик Джон Стюарт (Jon Stewart), який також є членом Гільдії сценаристів США. На вимогу своєї профспілки, можливо, йому доведеться відмовитися вести урочистий вечір.

 

Слід зазначити, що нинішнє оголошення переможців Оскара обіцяє бути інтригуючим, оскільки наразі складно виділити фаворита. Серед фільмів, що вважаються основними претендентами на вищу нагороду, називаються: екранізація роману Іена Макьюена «Спокута» (Atonement), трилер братів Коенів «Старим тут не місце» (No Country for Old Men) і кіноверсія мюзиклу «Суіні Тодд» (Sweeney Todd) режисера Тіма Бертона.

 

Кореспондент

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
24508
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду