Тіна Кароль: «Я — щаслива зелена Гусениця, яка мріє стати Метеликом»

3 Січня 2008
12853
3 Січня 2008
14:50

Тіна Кароль: «Я — щаслива зелена Гусениця, яка мріє стати Метеликом»

12853
Тіна Кароль: «Я — щаслива зелена Гусениця, яка мріє стати Метеликом»
Про білявку, яку зараз знають мало не всі горобці, ще два роки тому мало хто чув. У Рік Свині Тіна Кароль реалізувала всі плани, стала найкращою з найкращих співачок (за версією журналу Elle), найкращою телеведучою (за версією «Телетріумфу»), щомісяця давала по 25 концертів, а перед Новим роком презентувала новий альбомом «Полюс притяжения» і дитячу книгу «Великі пригоди Павутинки». Натомість вона спить по п’ять годин (каже: «Поспимо в труні») і весь час у переїздах — автомобілі, літаки. Навіть встигла простудитися, але поговорити з «УМ» теж знайшла час.
 
Мудра сова Пугачова, Павук Кобзон і Ящірка Алан Бадоєв
— Два попередні роки я провела спокійно, а цей — суцільна робота без передиху. Щаслива, що рік підсумовую виходом книги і альбому, який записували в лондонській студії «Метрофонік». Десять пісень для нього відбирали цілий рік — було з чого. Там є автори з України, Білорусі, Росії, Швеції і Великобританії. А ще на платівці є два кліпи на мої хіти: «Люблю его» і «Полюс притяжения».
 
— Відомим українським композиторам і авторам текстів доводилося відмовляти?
— Багатьом! Таке враження, що люди не розуміють — я не Таїсія Повалій. Хочеться, щоб слова були красиві! Виходить, що у новому альбомі дві мої пісні — «Ни к чему» і «Время как вода», а три співаю англійською.
 
— Попередні альбоми ви видавали у компанії «Лавіна Мюзік», цей — у «Астра Рекордс». Із чим пов’язаний перехід?
— Альбоми Show me love (2005) і «Ноченька» (2006), згідно з контрактом, вийшли на «Лавіна Мюзік». На останньому альбомі всі функції рекордингової компанії виконує мій продюсер Євген Огір зі своїми колегами. Тому розповсюджувачі швидше отримують тираж, а отже, є рекорд із продажу — вже замовлено 50 000 копій. Із точки зору бізнесу, це правильніше. Через два тижні «Полюс притяжения» має всі шанси стати золотим.
 
— А чому записували в Лондоні?
— Річ навіть не в апаратурі, а в руках. Аранжувальники, інженери на студії звукозапису в Лондоні найкращі. Хотілося зробити не просто хороший український альбом, а професійний за світовими стандартами, щоб він міг боротися за місце в Європі. На наших студіях дуже часто виникають проблеми зі звуком, через це багато дисків не дотягують до світових тенденцій моди. «Метрофонік» запропонували російські колеги, з яким ми співпрацюємо. Там стіни обвішані золотими дисками. Свого часу в «Метрофонік» записували свої альбоми Тіна Тернер, Селін Діон, Енріке Іглесіас та Брітні Спірз.
Протягом п’яти днів я не виходила зі студії, не мала часу навіть пройтися по лондонських бутіках. А от скрипку записували в Україні. У старій Європі велика проблема зі смичковими інструментами — музиканти є, але вони дуже дорогі.
 
— Чому ви вирішили написати книжку для дітей?
— Ідея написати автобіографічну казку народилася наприкінці лютого. Цілий рік я працювала над нею, виписувала речення до ідеального стану, як і у піснях. Загалом правила дев’ять разів. Хотілося її зробити з глибоким смислом, доступною і цікавою. Щоб мою казку із задоволенням прочитали і дорослі. Там багато фраз, які запам’ятаються дітям на все життя, настільки вони повчальні. Писала російською. Коли виникла ідея перекласти українською, тоді задумалася: може, варто було починати з рідної мови. Перший двомовний тираж — сім тисяч. Нам потрібно було багато часу на редагування, щоб смисл не змінювався на обох мовах, тому презентували її перед самим Новим роком.
 
— Минулого року ви знімалися у новорічній програмі, де брало участь багато героїв вашої казки. Чи не стало це поштовхом?
— У казці на «1+1», де я грала одну з головних ролей, на жаль, я не була Гусеницею і там не було Пугачової. А в книжці я щаслива, безтурботна зелена Гусениця, яка мріє стати Метеликом. На шляху до досягнення цієї мети вона зустрічає різні труднощі, бере участь у конкурсі «Співай, Пеньок», дружить із Мудрою совою Аллою Пугачовою, Зозулею Кіркоровим. Павук (Йосип Кобзон) навчив гусінь музичної грамоти. Там є Лариса Доліна, Вєрка Сердючка і багато українських співаків. Врешті Гусениця зрозуміла, що дуже важливо робити добрі справи, тому її мрія здійснилася — вона стала Метеликом.
 
— Книжка продаватиметься в книгарнях чи матиме якусь особливу дистрибуцію?
— У переходах, думаю, її не знайдете, але в книжкових магазинах вона неодмінно буде. Книжка дуже гарно ілюстрована, видана на глянцевому папері у видавництві «Перископ», коштуватиме до 40 гривень.
Правильне Різдво: батьки, 12 страв, колядки
 
— Чи знають зірки про свої казкові перевтілення. Може, вже встиг хтось обуритися чи похвалити авторку?
— Насправді ніхто, крім Алана Бадоєва, не знає, ким він є у «Великих пригодах Павутинки». Бадоєв у моїй казці — Ящірка, яка зачаровується зеленою гусеницею у зеленій траві. Всі герої позитивні, і ніхто не повинен би мати найменших претензій ні до тексту, ні до ілюстрацій. Найважче було налагодити контакт із художником, а особливо, коли йшлося про Пугачову. Ну от як її намалювати?
 
— Але казка не може бути без негативних героїв?
— Є один такий герой. Але аналогій ніяких у реальному житті я не проводила. Це Чорний жук, який вселяв Гусениці надії, а тоді скинув із дерева.
 
— У світовому шоу–бізнесі стало модно писати для дітей. Дехто може сказати, що ви копіювали Мадонну?
— Мені захотілося подарувати дітям своєї країни сучасного героя. Я теж починала з казок та пам’ятаю тільки козаків. Протягом року ми дуже багато часу приділили благодійності. Я зустрічалася з онкохворими дітками. Тоді подумала, а про що вони мріють, які книжки читають? Окрім «Гаррі Поттера», більше не мають що читати.
 
— Вас скоро можна буде називати спершу письменницею — завдяки «Великим пригодам Павутинки» і щоденнику на сайті Tabloid, потім телеведучою — через популярність «Танців з зірками», а вже тоді співачкою.
— Я не думаю, що одне другому заважає, маю дві нагороди — кращої телеведучої і кращої співачки року. Артисту без телебачення не обійтися. Але як кожна творча людина я хочу поділитися своїми переживаннями не тільки в піснях. Tabloid запропонував вести на сайті щоденник, звісно, там є свій формат, але я не могла не скористатися шансом розказати те, що мене цікавить. Проект задумувався як щоденник мого концертного туру, тур закінчився, але я і надалі планую туди писати. З часом щоденникові записи паралельно помістимо на сайті www.tinakarol.com.ua. Писати у блогах «Живого журналу» побоююся через можливість злому щоден­ника хакерами.
 
— Кажуть, що артисти за новорічну ніч дають по кілька концертів, за кошти яких потім живуть цілий рік, купують машини, знімають кліпи, випускають альбоми. Ви теж проведете всю ніч на сцені?
— Спершу на сцені, але на якій, навіть моя команда не знає. Тоді вберуся у костюм Снігурочки, Женя (продюсер Тіни Кароль) буде Дідом Морозом, саундпродюсер Олеся Рябініна вдягне костюм сірого вовка, і будемо пити шампанське. Особливої підготовки до святкування і бути не може. Надто багато роботи. На салони, вечірні макіяжі фізично часу не вистачає. Та це зайве для молодості, бо це вже неабияка краса. Головне — світитися зсередини і бути щасливою.
 
— На Різдво, а потім день народження, мабуть, відпочиватимете?
— Різдвяні свята проведу з батьками і братом. Буде все як належить: 12 страв, колядки. На день народження точно будуть феєрверки, я їх обожнюю. Мої друзі вже щось задумали, але мені нічого не кажуть. Я цілий рік була без відпустки, з Нового року планую відпочити на Мальті.
 
У Тіни Кароль і Юлі Тимошенко один лікар на двох
 
— «Танці з зірками» не надихнули записатися на уроки до Чапкіса?
— Бальними танцями займатися не збираюся, у мене і без того є тисячі шанувальників. Не розумію, навіщо Віталію Козловському потрібні були танці, його і так люблять. Особисто я на проекті ні за кого не вболівала. Трохи нервувала, коли вкрали плаття перед прямим ефіром. Добре, що під рукою було концертне. Комусь хотілося напакостити, але це його проблеми. Я не зриваюся, не присідаю на тортики. Зараз схудла, сиджу на дієті. Їм усе, що смакує, але раз на день.
 
— Та все одно ви з усмішкою почали той злощасний ефір. Мабуть, знали, що цей день закінчиться успішно?
— Я не читаю гороскопів і не потребую ніяких порад віщунів. Раніше читала езотеричну літературу, вивчала поняття позатілесного образу. Зараз цим не займаюся, зі мною завжди молитовник. Зрозуміла: якщо має щось статися — все одно так і буде. До «Нової хвилі» я була невпевнена, мала купу комплексів, намагалася все брати у свої руки. Зараз маю лікаря Вікторію — фахівця з кренуальної діагностики. Вона навчила мене мислити по–іншому: що є вища сила, яка зробить для тебе те, що в цей момент буде найкращим. А ти маєш просто бути на висоті. Тепер ставлюся до всього легше. Лікар Вікторія допомагає бути звичайною, простою, чистою людиною. Без гордині й жадібності, без злоби й образ, це допомагає акумулювати енергію. Вона, до речі, також є лікарем Юлії Тимошенко.
 
— Які враження залишилися після туру по Україні?
— Ми об’їздили 25 міст із концертною програмою «Полюс притяжения». І скрізь були аншлаги, квитки за місяць розкуплені. Я дуже вдячна своїй команді, що повірила в мене і пішла на цей крок. Адже перший сольний тур часто буває провальним. За результатами він був найкращим за всі гастрольні тури російських і українських артистів. Останні 3—4 пісні люди стоячи співали разом зі мною. Такого успіху в Україні добився хіба що «Океан Ельзи».
 
— У вас уже є плани на наступний рік?
— Угу. Дуже глобальні. Якщо цього року мій продюсер просидів спокійно, то наступного закрутиться, як білка в колесі. Плануємо серйозно ввійти в російський шоу–бізнес і в країни СНД загалом.
 
— Можна очікувати тур по СНД?
— До туру треба дати декілька великих концертів, з’явитися на їхньому ринку. Після «Нової хвилі» багато часу втрачено. Тоді був інтерес, але про мої альбоми там ніхто не чув. У січні плануємо відзняти відео на пісню «Ключик», яку написала Любаша. На початку року буде акустичний концерт — без оркестру, як було в Палаці «Україна», де тільки декорації коштували більше 60 тисяч доларів. До речі, я вже встигла записати акустичний концерт «Настоящая лирика», який покажуть по М1 на Різдво, 7 січня.
 
— На «Євробачення» цього року поїде Ані Лорак. Як вам вибір Першого Національного?
— Мене здивувало, чого ви не запитали про це з самого початку. Всі знають, що я підтримувала Вєрку Сердючку і дуже була щаслива, коли Вєрочка зайняла друге місце. Я була переконана, що вона переможе. Це добре, що цього разу вибрали Ані Лорак, бо не можу уявити іншого артиста, який вживу достойно представить Україну на всю Європу. Якщо не помиляюся, це шоу дивиться 200 мільйонів. Хочеться сказати їй особисто, що, незалежно від результату, вона класна співачка. Цей конкурс не для професіоналів, там знову переможуть якісь «Лорди», але точно не вокаліст.
 
— А що було б з українським шоу–бізнесом, якби заборонили співати під фонограму?
— У своєму щоденнику я про це писала. Кілька років тому Барбра Стрейзанд виступила з ініціативою про заборону фонограми. На що їй відповіли: «Це все дуже добре, але хто ж тоді у нас в країні, крім вас, співати буде?».
 
— Попередній контракт «забороняв» вам мати особисте життя, але тепер у вас своя команда і можна дати волю почуттям.
— Було б дивно, щоб у 22 роки я була самотньою. Пропозицій виходити заміж вистачає. Моя життєва філософія така: жінка має виконати свій жіночий обов’язок — вийти заміж і народити багато дітей. Бо жінка живе для того, щоб любити і бути другом одному чоловікові. Але зараз конкретних сімейних планів ще немає.
 
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Ольга Жук, «Україна молода»
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
12853
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду