КНМП звертається до Віталія Докаленка та Едуарда Прутніка з приводу ситуації на НТКУ

27 Грудня 2007
20828
27 Грудня 2007
18:52

КНМП звертається до Віталія Докаленка та Едуарда Прутніка з приводу ситуації на НТКУ

20828
КНМП звертається до Віталія Докаленка та Едуарда Прутніка з приводу ситуації на НТКУ
Київська незалежна Медіа-профспілка серйозно стурбована ситуацією, що склалася в Національній телекомпанії України стосовно виконання держзамовлення, дотримання вимог Колективного договору та практики дискримінаційного преміювання співробітників компанії. У зв’язку з цим комітет Медіа-профспілки в Києві звернувся із запитом до президента НТКУ Віталія Докаленка та голови Держтелерадіо Едуарда Прутніка.
 
Оскільки фінансування НТКУ на сьогодні здійснюється відповідно до плану Держзамовлення, ми сподіваємося, що відповідальні особи поінформують профспілку про наступне:
 
які фактичні витрати на виробництво програм в 2007 році і наскільки вони відповідали плану на 2007 рік;
 
якими були кількість та хронометраж програм власного виробництва структурних підрозділів НТКУ;
 
яким є часове та відсоткове співвідношення виробництва власних програм та програм сторонніх виробників;
 
яка кількість та хронометраж програм власного виробництва, з числа розміщених в програмній сітці у прайм-таймі;
 
яке часове та відсоткове співвідношення власних програм та програм сторонніх виробників у прайм-таймі;
 
яка кількість програм власного виробництва повністю фінансується з держбюджету;
 
виробництво яких програм, що на них діяло державне замовлення, було припинено в 2007 році і з яких причин;
 
на яку кількість програм було підписано наказ на виробництво, але вони так і не вийшли в ефір і з яких причин?
 
Просимо також поінформувати Медіа-профспілку в Києві, як керівництво НТКУ виконує Закон України «Про державну підтримку засобів масової інформації та соціальний захист журналістів» та наказ Держкомтелерадіо України за № 64 від 22 березня 2006 року, підписаний в.о. голови комітету А. Мураховським та наказ голови комітету від 1 червня 2007 року про внесення змін до вищеназваного наказу. Зокрема, просимо пояснити, за яким принципом визначався відсоток підвищення заробітної плати журналістам у Національний телекомпанії?
 
Чому посадові оклади менеджменту та службам, які обслуговують діяльність журналістів підвищено у два-три рази, а журналістські зарплати зросли всього на 6% - 9%, тобто на 60-100 гривень? Внаслідок такого рішення з кожним підвищенням зарплат (і, відповідно, різних доплат), розрив в оплаті праці названих категорій працівників стає невиправдано великим.
 
На якій підставі керівництво телекомпанії без обґрунтування та офіційного розпорядження припинило виробництво кількох проектів, в результаті чого з творчих груп знімають премії? Як наслідок, в НТКУ утворюється штучне безробіття, співробітників компанії звинувачують у бездіяльності, скорочують або іншим чином змушують піти з роботи, запрошуючи на їхні місця нових людей.
 
Одночасно Київська незалежна Медіа-профспілка просить поінформувати про:
 
 - чисельність звільнених (скорочених) співробітників НТКУ впродовж 2007 року;
 
- чисельність прийнятих на роботу нових співробітників у період скорочення (оптимізації) штатної чисельності НТКУ;
 
 - розмір заробітної плати вищого керівництва компанії та керівників середньої ланки (зокрема, президента компанії, перших віце-президентів з усіма надбавками та преміальними, а також заступника директора, директора ТВО або ТО, головних редакторів та радників президента).
 
- розмір заробітної плати журналістів, режисерів, операторів, технічного персоналу з усіма надбавками та преміями.
 
Відповідно до чинного Колективного договору, президент НТКУ двічі на рік повинен звітувати перед колективом про його виконання. Протягом двох років не відбулося жодного звіту, що є порушенням Закону України «Про колективні договори і угоди». Тому нас цікавить:
 
- скільки коштів отримує компанія від оренди приміщень та як використовуються вони, зокрема на соціальний захист журналістів?
 
- скільки коштів надійшло в 2007 році від рекламної діяльності НТКУ і як їх витрачають?
 
Медіа-профспілка в Києві сподівається дістати відповіді на ці запитання і обговорити їх на загальних зборах осередку НТКУ у січні 2008 року.
 
Прес-служба Медіа-профспілки
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
20828
Коментарі
14
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
сталкеру
5959 дн. тому
Да какой там из Дока бандит,так,шавка он подзаборная. Следствие по нему уже ведется, и документальные подтверждения его художеств имеются...Так что не волнуйтесь, недолго ему воровать и над вами издеваться осталось .
сталкер
5960 дн. тому
Я в шоке от того, что тут прочитал. Какая политическая сила обещала бандитам-тюрьмы? Докаленко - на нары!!!!!!
2 Nana
5960 дн. тому
Это ты-то караван? Или Докаленко, который двух слов связать не может? Сидишь на денежках фонда муженька, вот и сиди тихо, пока возможность такая есть.... А то ведь кто знает..
5960 дн. тому
Да это ты просто мыться не умеешь, молодой ты наш и перспективный. Талантливо достойный представлять свои "нормальные" проэкты. На бис, пожалуйста, представь их широкой публике
КОЛЛЕГА
5960 дн. тому
Ну что же Вы, на СВОЕМ канале не делали НОРМАЛЬНЫЕ не ширпотребные проекты? Почему "засрали" канал своим талантом так, что нормальные талантливые люди не могут отмыться от вашего таланта? Дайте работать молодым, уходите! И что такое - достойная аудитория? Любой человек, сидящий у телевизора-наш достойный зритель. Или Вы хотите, чтобы круглые сутки Тарковского и Муратову показывали. Их зритель достойный, а жительница Угледара и т.д.- не достойный. Я не слабонервный, а ты, подруга, будь смелей, уйди!
5960 дн. тому
Ага, сейчас. я как особо униженная и оскорбленная бездарность, купленная за 10 гривен злосчастным профсоюзом, трижды в ноги вам поклонюсь, соберу манатки и слиняю на задворки. Мечтай, слабонервный, но от меня такой трусости не дождешься. Это мой канал. И я хочу его видеть без ворюг. И с талантливымим проэктами. С достойной аудиторией. А не ориентацией на ширпотреб.Luht
Белый
5960 дн. тому
Серый, да никто ни на кого не молится!!!! А молятся те, кто у кормушки!
Серый
5960 дн. тому
Конечно, Докаленко давно пора отчитаться. Тогда, наконец-то, заткнуться все "униженные и оскорбленные" бездарности, которые за деньги профсоюза организовывают травлю Докаленко. Полторы тысячи работников и львиная доля аудитории молятся на него, а пара-тройка выживающих из ума маразматиков, которых выгнали поганой метлой, страдают словесным поносом, который выбрасывают на этот сайт.
КОЛЛЕГА
5960 дн. тому
Все, кому Док не нравится, увольняйтесь. Ведь вы,ребята(посмотрим правде в глаза) работали по-деревенски. "Сельские часы","толоки" и всякая муть идут на.....(самоцензура). Появились новые талантливые ребята в новостях. "Новини" к стати, нормально развиваются. Выплывем. Завистники, отдыхайте...Идите на пенсию.
Nana
5960 дн. тому
Господи! ЦРУ, ФСБ, СБУ, КРУ - вместе взятые! Только нереализованные бездарности, кому нечем больше заняться захлебываются и травятся собственным ядом. Интересно послушать, так называемую, "спылку", как они оздоравливают журналистов, организуют отдых их детям и т.д... Шавка лает - караван идет.
василю
5961 дн. тому
якщо маєш факти та докази, бережи - слідству знадобляться!Злі язики кажуть, що Док уже заробив собі небо "в клітинку"
Василь
5961 дн. тому
Непогано було б знати скільки відмито грошей за підготовлене для "Новин" підвальне приміщення в яке вони відмовляються без денного світла і повітря переселятися. Крім того, чому Докаленко купив диплом випускника Інституту культури для свого "голубка" Руслана Ткаченка з яким (вдвох) літає у відрядження в країни Бені Люкс, точніше у квартали червоних (чи голубих) фонарів. А Ткаченко, з його рідкісним сволочизмом і комплексом Наполеона вирішив, що має право вершити долі людей, які за професійністю і розумом для нього недосяжні.А самому закінчити цей інститут, Ткаченко за своїми розумовими здібностями ніколи б не зміг. Далі: чому постійно клепаються ліві фільми на замовлення? Роблять їх близькі до Ткаченка "свої". Дуже й дуже багато є фактів за якими можна Ткаченку йти під суд. А вертухай Ратушняк? Вирішує як знищити будь-який, будь-ким поданий новий ТВОРЧИЙ проект. НТКУ не Телеколгосп, а зона безправ"я.Думаю, ви ніколи не отримаєте від керівників НТКУ відповіді.
знавець
5961 дн. тому
А чому КНМП не звертається до Верховної Ради України - адже нинішній президент НТКУ В.Докаленко жодного разу не звітував не тільки перед колективом, а й перед парламентом? У народних обранців що, руки не доходять?Комітети ВР уже сформовано, і до профільного комітету увійшли справжні фахівці. Може, вони-таки зглянуться та внесуть до порядку денного звіт президента НТКУ якнайшвидше? Бо державний канал уже давно не Перший і, на жаль, не Національний...
5961 дн. тому
поцікавтесь ще , скільки програм сторонніх виробників оформлено як "власне виробництво"! Тільки навряд чи отримаєте відповіді навіть на ті запитання, що задали.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду