Меморандумів між Нацрадою та каналами більше не буде

18 Грудня 2007
28030
18 Грудня 2007
21:16

Меморандумів між Нацрадою та каналами більше не буде

28030
Меморандумів між Нацрадою та каналами більше не буде
Меморандумів між Нацрадою та ТРО більше не буде – таке резюме зустрічі Нацради з питань телебачення та радіомовлення із керівниками національних теле- та радіоорганізацій, що відбулася 18 грудня 2007 р.
 
«Ми констатуємо припинення дії меморандуму і те, що розробляти ще один подібний документ немає сенсу. Відтепер норми Закону України «Про телебачення та радіомовлення» до регулювання українського інформпростору будуть застосовуватися в повному обсязі», - повідомив на брифінгу голова Нацради Віталій Шевченко.
 
Як відомо, меморандуми між Нацрадою та вітчизняними ТРО підписувалися з метою пом’якшити впровадження в життя  приписів закону «Про ТБ і РМ», передовсім квот на виробництво вітчизняного продукту, застосування української мови в ефірі, квоти на рекламу. 
 
Відмова від меморандумів означає, що період адаптації ТРО до вимог закону закінчився. Також Нацрада проголосила, що через два тижні (з 2 січня 2008 р.) Нацрада розпочне моніторинг програм загальнонаціональних ТРО щодо дотримання норм закону, зокрема щодо використання державної мови (не менше 75%), дублювання іншомовних аудіовізуальних творів, дотримання квоти на рекламу.
 
Також Нацрада оголосила про створення робочої групи з акумулювання пропозицій щодо внесення змін до чинного законодавства в сфері електронних ЗМІ.
 
«Детектор медіа»
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
28030
Теги:
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду