Уманська телекомпанія «Ятрань» та миргородська «КВАРК» отримали попередження

12 Грудня 2007
44308
12 Грудня 2007
16:08

Уманська телекомпанія «Ятрань» та миргородська «КВАРК» отримали попередження

44308
Уманська телекомпанія «Ятрань» та миргородська «КВАРК» отримали попередження

ТРК «Ятрань» (Умань) та ТОВ «КВАРК» (Миргород, Полтавська область) отримали попередження. Ці рішення Національна рада з питань телебачення та радіомовлення прийняла на сьогоднішньому засіданні.

 

Телекомпанія «Ятрань», за словами першого заступника голови Нацради Ігоря Куруса, у День пам’яті жертв голодомору 24 листопада транслювала програму «Наші вітання», де звучали веселі та мажорні пісні. «Навіть сам факт трансляції в цей день концерту є некоректним. Якщо у дні голодомору була заставка Бажаємо щастя, то це вже неправильно», – переконаний пан Курус.

 

Генеральний директор «Ятрані» Микола Ратушний наголошував на тому, що телекомпанія намагалася змінити пісні у цій програмі на більш мінорні: «Ми намагалися щось зробити, поміняти програму, я її змінював по телефону. Але ж ця Тіна Кароль наче аж так плаче, хто його знав, я ж не знав, що вона там крутиться як ненормальна. Ми дуже старались».

 

Однак члени Нацради проголосували за видачу телекомпанії попередження. «Сам факт появи цієї передачі в ефірі, навіть як би Тіна Кароль вдягала більш довгі одежки, це не коректно до тих, хто загинув під час голодомору», – підкреслив Ігор Курус.

 

Крім того, за результатами планової перевірки попередження отримало й ТОВ «КВАРК» – за невиконання умов ліцензії, адже телекомпанія тимчасово припинила мовлення.

 

Між тим сьогодні члени Нацради зустрічалися з Президентом України – вони обговорювали стратегію розвитку телерадіопростору. За словами голови Нацради Віталія Шевченка, «Президент говорив, що від Нацради вимагається створення українського інформаційного комфорту та не боятися приймати серйозні рішення в інтересах суспільства».

 

«Детектор медіа»
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
44308
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду