Олена Бондаренко: «Перспективи суспільного мовлення в Україні – далекі, як зіроньки на небі»

12 Грудня 2007
30025
12 Грудня 2007
18:02

Олена Бондаренко: «Перспективи суспільного мовлення в Україні – далекі, як зіроньки на небі»

30025
Олена Бондаренко: «Перспективи суспільного мовлення в Україні – далекі, як зіроньки на небі»

12 грудня 2007 року на http://chat.detector.media пройшла чат-конференція за участю народного депутата Верховної Ради України 6-го скликання, члена Партії регіонів Олени Бондаренко на тему «Розвиток медіагалузі всупереч або за сприяння держави».

 

Відповідаючи на запитання щодо ролі держави в регулюванні телерадіопростору, пані Бондаренко досить жорстко висловилася з приводу діяльності Нацради України з питань телебачення та радіомовлення: «Безусловно, в таком виде, в котором сейчас беспредельничает Нацсовет, его существование дальше представляет особую угрозу для телеиндустрии. И вряд ли хоть один из руководителей хоть крупного, хоть мелкого телеканала в кулуарной беседе скажет что-то хорошее о деятельности Нацсовета. Из регуляторного органа он превратился в карательный».

 

Не менш категорично пані Бондаренко схарактеризувала план переходу на цифрове мовлення, затверджений Нацрадою: «Якщо такі безглузді рішення з приводу так званого розвитку цифри Нацрада з питань телебачення і радіомовлення прийматиме й надалі, то ні про яку “цифру” у 2015 році не може й бути мови».

 

За словами Бондаренко, тільки «недолугий указ Президента» (мається на увазі указ про позачергові вибори. – Ред.) завадив повноцінній роботі Тимчасової депутатської комісії навесні цього року розслідувати діяльність Нацради, а ВР – внести зміни в Закон України «Про Нацраду України», запропоновані Оленою Бондаренко.

 

Тим не менш критичне ставлення не заважає Олені Бондаренко помічати й конструктивну діяльність окремих членів Нацради. Приміром, щодо суспільного мовлення, стосовно створення в Україні якого пані Бондаренко є відомим скептикомЯкщо вас цікавить моє особисте ставлення до перспектив появи суспільного мовлення в Україні, то вони досить далекі. Як зіроньки на небі», – сказала пані Олена, відповідаючи на запитання учасників чат-конференції), депутат зазначила: «Что нужно общественному телевидению, чтобы оно появилось в Украине? Прежде всего, как ни странно, необходимо четко представлять себе концепцию общественного вещания. Затем необходим поэтапный план ее реализации. Затем финансовый план, подбор кадров, качественный продакшн. Это колоссальная задача для самых преданных апологетов самой идеи общественного телевидения. Из таких в Украине я знаю только одного человека – это Татьяна Лебедева, член Национального совета по вопросам телевидения и радиовещания».

 

Повну версію чату з Оленою Бондаренко незабаром читайте на сайті «ТК».

 

Чат-конференції проводяться у рамках проекту співробітництва та обміну досвідом із регіональними медіа за підтримки Посольства Сполучених Штатів Америки, USAID та Міжнародного фонду «Відродження». «ТК» запрошує журналістів із регіонів ставити свої запитання герою та присилати їх заздалегідь у разі, якщо вони не матимуть можливості взяти участь у чаті в режимі реального часу. Після завершення бесіди вони матимуть нагоду використати відповіді героя чату у своїх матеріалах за умови посилання на «ТК». Чати з цікавими особистостями зі світу медіа (і не тільки) проходитимуть на «ТК» раз на два тижні.

 

«Детектор медіа»
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
30025
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду