Інститут Медіа Права: Матеріали, які продукує піар-агентство для розміщення в новинах за угодою з замовником та ЗМІ – прихована реклама

27 Листопада 2007
3642
27 Листопада 2007
21:44

Інститут Медіа Права: Матеріали, які продукує піар-агентство для розміщення в новинах за угодою з замовником та ЗМІ – прихована реклама

3642
Інститут Медіа Права: Матеріали, які продукує піар-агентство для розміщення в новинах за угодою з замовником та ЗМІ – прихована реклама
Директор Інституту Медіа Права Тарас Шевченко прокоментував заяву, поширену піар-агентством «Радник», у якій ідеться про припустимість практики розміщення у новинах інформаційних матеріалів, створених піар-агентством за угодою із засобом масової інформації.

«На жаль, саме неглибокі знання українських законів піар-агентством «Радник» призвели до проблем у діяльності цього агентства, які тепер намагаються перекласти на ініціаторів акції «Не продаємося». Агентство у своїй заяві визнає, що укладає угоди зі ЗМІ на розміщення інформаційних матеріалів. Така діяльність буде легальною лише за обставин, якщо матеріали виходять з чіткою поміткою «реклама» або «на правах реклами», а окрім того за жодних обставин не розміщуються в новинах», - каже медіа-юрист.

На думку Тараса Шевченка, для глядача, якого не поінформували про те, що інформація в новинах була замовлена і оплачена, наприклад, «Енергоатомом» не має ніякого значення те, чи ця компанія заплатила гроші офіційно чи зробила це готівкою. І закон, і принципи якісної журналістики вимагають чітко розмежовувати власні редакційні матеріали від замовлених.

«Ще раз наголошую: якщо PR агентство «Радник» дійсно бажає чесно, прозоро і головне законно розміщати матеріали у засобах масової інформації за угодами зі ЗМІ то зобов’язане включити до цих матеріалів інформацію про те, що вони розміщуються на правах реклами. Інститут Медіа Права готовий надати агентству юридичну допомогу для правильного оформлення угод з телеканалами, які, до речі, зараз знаходяться під ризиком відповідальності за розміщення прихованої реклами», - коментує Тарас Шевченко.
 
Нагадаємо також, що Закон України «Про рекламу» забороняє розміщення рекламних матеріалів у новинах.
 
Фото – ЛІГА.
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3642
Читайте також
06.12.2007 11:52
Евгений Минко
21 159
29.11.2007 09:57
Отар Довженко
29 852
21.11.2007 12:24
ВБО «Всеукраїнська мережа ЛЖВ»
3 395
20.11.2007 19:49
Ірина Андрейченко, в.о. директора агентства «Радник»
11 161
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду