Російський режисер Володимир Бортко закінчив зйомки екранізації «Тараса Бульби» Гоголя

26 Листопада 2007
39404
26 Листопада 2007
21:02

Російський режисер Володимир Бортко закінчив зйомки екранізації «Тараса Бульби» Гоголя

39404
Російський режисер Володимир Бортко закінчив зйомки екранізації «Тараса Бульби» Гоголя
Відомий російський режисер Володимир Бортко («Собаче серце», «Ідіот», «Майстер і Маргарита») закінчив знімати у Польщі ще одну «класичну» екранізацію - фільм «Тарас Бульба» за хрестоматійною повістю Миколи  Гоголя, повідомляє NewsRu.ua з посиланням на Film.ru.
 
Сценарій до фільму, прагнучи залишатися максимально близькими до оригінального тексту, написали сам Бортко та Ігор Матюшин. Ставити трюки запросили американця Ніка Пауелла.
 
У кінострічці знялися Богдан Ступка (Тарас Бульба), Ігор Петренко (Андрій), Володимир Вдовиченков (Остап), а також польська актриса Магда Мельцаж, Володимир Ільїн, Юрій Бєляєв, Михайло Боярський, Ада Роговцева і Борис Хмельницький.
 
Сам режисер говорить, що знімати за Гоголем хотів ще до «Ідіота», що з двогодинною стрічкою хоче повернутися у велике кіно після того, як останнім часом знімав в основному телефільми, а самим фільмом нагадати про загальне минуле двох народів - російського і українського.
 
Зйомки «Бульби» почалися ще в лютому. Вони проходили в Санкт-Петербурзі, Кам'янці-Подільському, Києві, Варшаві і на Хортиці (Запоріжжя). Побачити готовий фільм глядачі зможуть через рік.
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
39404
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду