З 10 грудня 2007 року розпочинається акредитація на другу-третю сесії Верховної Ради України VI скликання

22 Листопада 2007
10517
22 Листопада 2007
12:30

З 10 грудня 2007 року розпочинається акредитація на другу-третю сесії Верховної Ради України VI скликання

10517
З 10 грудня 2007 року розпочинається акредитація на другу-третю сесії Верховної Ради України VI скликання

Як повідомляє прес-служба апарату парламенту, з 10 грудня 2007 року триватиме акредитація журналістів і технічних працівників ЗМІ при Верховній Раді України на 2-3 сесії Верховної Ради України шостого скликання. Протягом першої сесії діятимуть акредитаційні картки, видані на другу-третю сесії п’ятого скликання.

 

Згідно з Положенням про порядок акредитації журналістів і технічних працівників ЗМІ при Верховній Раді України, прес-службою видаватимуться акредитаційні картки двох видів – індивідуальну акредитаційну картку та акредитаційну картку тимчасової акредитації

 

Для акредитації необхідно до 14 січня 2008 року подати до прес-служби заявку на ім’я керівника прес-служби Апарату Верховної Ради України Шведової Вікторії Володимирівни.

 

Індивідуальні акредитаційні картки видаються прес-службою журналістам і технічним працівникам, які є штатними працівниками вітчизняних та зарубіжних ЗМІ

 

Індивідуальні акредитаційні картки можуть видаватися також журналістам, які не є штатними чи позаштатними працівниками ЗМІ, але постійно висвітлюють діяльність парламенту.

 

Акредитаційні картки тимчасової акредитації видаються прес-службою журналістам і технічним працівникам, які є штатними працівниками вітчизняних регіональних та зарубіжних ЗМІ і, відповідно до заявки на акредитацію, мають на певний час цільове завдання з висвітлення діяльності Верховної Ради України. Строк дії акредитаційної картки тимчасової акредитації не може перевищувати одного місяця.

 

Журналістам і технічним працівникам зарубіжних ЗМІ індивідуальні акредитаційні картки та акредитаційні картки тимчасової акредитації видаються прес-службою за наявності у них відповідних посвідчень працівників зарубіжного ЗМІ, виданих Міністерством закордонних справ України

 

Заявка на акредитацію чи додаткову акредитацію для журналістів і технічних працівників ЗМІ подається до прес-служби на бланку редакції ЗМІ за підписом його керівника, завіреним печаткою.

 

Вітчизняні ЗМІ у заявці на акредитацію чи додаткову акредитацію зазначають: засновників або видавців засобу масової інформації; його статутні завдання; періодичність випуску, тираж на час подання заявки (для друкованих ЗМІ); сферу (регіон) поширення ЗМІ; адресу ЗМІ; номери телефонів керівників ЗМІ; номери телефонів, факсу та електронну адресу служби інформації ЗМІ; потребу ЗМІ в кількості індивідуальних акредитаційних карток або акредитаційних карток тимчасової акредитації; список журналістів і технічних працівників, прізвище, ім’я та по батькові яких прес-служба вписуватиме в акредитаційні картки; по дві фотографії кожного журналіста і технічного працівника, які користуватимуться індивідуальними акредитаційними картками.
 

 

Зарубіжні ЗМІ у заявці на акредитацію зазначають: адресу центральної редакції засобу масової інформації, адресукореспондентського пункту в Україні; номери телефонів, факсу та електронну адресу служби інформації ЗМІ; потребу ЗМІ в кількості індивідуальних акредитаційних карток або акредитаційних карток тимчасової акредитації; список журналістів і технічних працівників, які користуватимуться індивідуальними акредитаційними картками або акредитаційними картками тимчасової акредитації, прізвище, ім’я та по батькові яких прес-служба вписуватиме в акредитаційні картки; по дві фотографії кожного журналіста і технічного працівника, які користуватимуться індивідуальними акредитаційними картками, та надають копії посвідчень працівників зарубіжного ЗМІ, виданих Міністерством закордонних справУкраїни.

 

Друковані ЗМІ та інформаційні агентства до заявки на акредитацію чи додаткову акредитаціюдодають копію свідоцтва про їх державну реєстрацію відповідним державним органом (друковані ЗМІ додають також два останні примірники видання). 

 

Телерадіоорганізації до заявки на акредитацію чи додаткову акредитаціюдодають копію ліцензії на право використання каналу та часу мовлення, виданої Національною радою України з питань телебачення і радіомовлення; телерадіомовні організації виробники продукції (студії-виробники) копію договору з телерадіомовною організацією на трансляцію програм або ефірну довідку про трансляцію програм.

 

Інтернет-видання у заявці на акредитацію зазначають: засновників; адресу; номери телефонів керівництва; номери телефонів, факсу та електронну адресу служби інформації; потребу в кількості індивідуальних акредитаційних карток; список журналістів і технічних працівників, які користуватимуться індивідуальними акредитаційними картками, прізвище, ім’я та по батькові яких прес-служба вписуватиме в акредитаційні картки; по дві фотографії кожного журналіста і технічного працівника, які користуватимуться індивідуальними акредитаційними картками. 

 

Для отримання індивідуальної акредитаційної картки журналісти, які не є штатними чи позаштатними працівниками ЗМІ, можуть акредитуватися відповідно до закону за заявками ЗМІ, з якими вони співпрацюють, або шляхом подання особистої заяви про акредитацію з наданням документів, що підтверджують їх професійний фах, чи належним чином оформленої довідки про співпрацю із засобом масової інформації.

 

Індивідуальні акредитаційні картки, акредитаційні картки тимчасової акредитації видаються прес-службою журналістам і технічним працівникам ЗМІ особисто із зазначенням про цев журналі реєстрації акредитаційних документів прес-служби.

 

Прес-служба, зважаючи на можливості ложі преси (74 стаціонарних місця), переконливо просить керівників ЗМІ максимально зважено підійти до визначення кількості журналістів, які, отримавши акредитаційну картку, постійно висвітлюватимуть діяльність парламенту

 

Згідно з Конституцією України, чергові сесії Верховної Ради України починаються першого вівторка лютого і першого вівторка вересня кожного року.

 

Акредитаційні картки видаватимуться з 14 січня по 31 січня 2008 року (вул. Садова, 3-А, кімната №1111, конт. тел. 255-28-32, Костилєва Наталія Олександрівна).

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
«Детектор медіа»
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
10517
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду