Віктор Ющенко звернув увагу Володимира Путіна на ситуацію навколо Бібліотеки української літератури в Росії

21 Листопада 2007
26805
21 Листопада 2007
12:55

Віктор Ющенко звернув увагу Володимира Путіна на ситуацію навколо Бібліотеки української літератури в Росії

26805
Віктор Ющенко звернув увагу Володимира Путіна на ситуацію навколо Бібліотеки української літератури в Росії

Президент України Віктор Ющенко звертає увагу Президента Росії Володимира Путіна на ситуацію, що склалася навколо єдиної в Російській Федерації Бібліотеки української літератури, повідомляє прес-служба Президента України.

У своєму листі до російського колеги Глава Української держави відзначає, що глибоке занепокоєння української громадськості, численної української громади в Росії та світових організацій закордонних українців викликала інформація про наміри реорганізувати бібліотеку та певні складнощі в її діяльності, пов’язані, зокрема, з кадровими змінами персоналу.

Президент відзначив, що поновлення свого часу діяльності Бібліотеки української літератури було «знаковою подією у відносинах між нашими державами» – свідченням поглиблення діалогу двох культур та інтересу російської громадськості до української літератури. «Вважаю, що сьогодні діяльність Бібліотеки української літератури в Москві не може залишатися поза нашою спільною увагою», – переконаний В. Ющенко.

Президент України запропонував Президентові РФ розглянути питання щодо створення Опікунської ради бібліотеки за участю представників української громади в Росії і російської громадськості, видатних науковців, провідних літераторів, діячів культури та мистецтва наших держав. «Думаю, що конкретний механізм її роботи міг би бути розроблений в рамках Українсько-Російської міждержавної комісії», – зазначив він.

«Переконаний, наші спільні зусилля сприятимуть збереженню унікального осередку української культури в Москві, який має важливе значення для задоволення національно-культурних, освітніх і інформаційних потреб багатомільйонної української громади в Росії та всіх шанувальників української літератури», – йдеться у листі Глави Української держави.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
26805
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Алегарф
6000 дн. тому
"Віктор Ющенко звернув увагу Володимира Путіна на ситуацію навколо Бібліотеки української літератури в Росії..." - звучит как начало анекдота про Штирлица : )
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду