У Москві знищили унікальний газетний фонд української бібліотеки

20 Листопада 2007
23488
20 Листопада 2007
11:18

У Москві знищили унікальний газетний фонд української бібліотеки

23488
У Москві знищили унікальний газетний фонд української бібліотеки

Регіональна громадська організація «Українці Москви» заявляє про знищення унікального газетного фонду Бібліотеки української літератури в Москві.

Як повідомили УНІАН у прес-службі організації, це було зроблено 19 листопада за наказом директора бібліотеки Наталії Шаріної без складання будь-яких актів, як того вимагають нормативні документи.

За даними прес-служби, у фонді зберігались річні комплекти українських газет українською та російською мовами за 1988-2006 роки: «Демократична Україна», «Голос України», «Урядовий кур’єр», «2000», «День», «Дзеркало тижня», «Літературна Україна», «Культура і життя» тощо.

Знищено також окремі раритетні примірники українських газет ХІХ-ХХ століть, газети української діаспори Росії та інших країн, що зберігалися у відділі російської україніки, примірники часопису «Український огляд», який видавався багато років російським та українським публіцистом О. Руденком-Десняком, стверджують “Українці Москви”.

За даними прес-служби, “злочинну акцію було проведено рано-вранці, до приходу на роботу співробітників-українців. Шаріна та її заступник Безпалько особисто вантажили газети на автомашину, яка вивезла їх у невідомому напрямку”.

Як підкреслили в прес-службі організації, всі ці комплекти газет відсутні у будь-якій іншій бібліотеці Росії, значна частина з них являє собою історико-культурну цінність державного значення для Російської Федерації.

“Українська громадськість розглядає цю акцію як відвертий антиукраїнський шабаш, виключний прояв агресивної неповаги по відношенню до української культури та українців”, - наголосили “Українці Москви”. При цьому вони вказали, що “зовсім невипадковим видається і те, що нищення фонду бібліотеки відбулося лише за два дні після невдалої спроби «молодих євразійців» розгромити у Москві виставку, присвячену Голодомору в Україні”.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
23488
Теги:
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Djon
5974 дн. тому
Москальня розпоясалась, що тут скажеш? А з москалями можна розмовляти лише як з мухами: поки по пиці не зацідиш не уйметься!
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду