У Росії перехід на цифрове мовлення є предметом гострих міжвідомчих дебатів

19 Листопада 2007
20010
19 Листопада 2007
13:06

У Росії перехід на цифрове мовлення є предметом гострих міжвідомчих дебатів

20010
У Росії перехід на цифрове мовлення є предметом гострих міжвідомчих дебатів
Перехід на цифрове телемовлення в Росії, так само як і в Україні, є предметом гострих міжвідомчих дебатів. Найгарячіші дискусії точаться довкола питань про те, хто буде втілювати програму «оцифрування» Росії, тобто стане оператором цифрового мовлення та як поділити частоти(мультиплекси) між телекомпаніями. Уже зрозуміло, що не виправдались сподівання Міністерства культури про єдиного оператора цифрового мовлення. Чиновники воліли бачити у цьому статусі підконтрольну міністерству Російську телевізійну й радіомовну мережу. Натомість, як стверджують спостерігачі, у Росії буде щось на кшталт «співдружності» операторів. 
 
Щодо розподілу мультиплексів, то «Концепція переходу на цифрове телебачення в Росії» передбачає присутність на ринку 5-6 обов’язкових теле- та радіо каналів з вільним доступом, зокрема інформаційний, спортивний, дитячий та розважальний канали. Мають бути також канали, що фінансуються за рахунок реклами, та ті, що поширюються за передплатою, повідомляє «Прайм-ТАСС».  
 
Проте, попри те, що «Концепцію переходу на цифрове телебачення» ухвалила комісія російського уряду, багато конкретних питань щодо втілення програми та розподілу мультиплексів і зараз залишились не до кінця з’ясованими. Оглядачі зазначають, що Концепцію переходу на цифрове телебачення в Росії ще потрібно допрацювати.
 
«Концепція – політичний документ, окремо будуть розроблені додаткові, де будуть прописані технічні та фінансові умови», - заявив голова Росзв’язокохоронкультури Євген Стрельчик. За його словами, всі неузгодженості з’ясують до другого кварталу 2008 року.
 
За даними Мінінформзв’язку Росії, наразі близько 56 відсотків росіян вибирають  лише між 4 телеканалами, 2 мільйони осіб взагалі не мають доступу до телебачення. Ситуація з доставкою телесигналу дедалі погіршується, оскільки, за словами першого віце-прем’єра Дмитра Медвєдєва, понад 80% технічних засобів випрацювали свій ресурс. 
 
«Детектор медіа»
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
20010
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду