«Yahoo» постало перед конгресом США через китайського журналіста

7 Листопада 2007
28558
7 Листопада 2007
16:07

«Yahoo» постало перед конгресом США через китайського журналіста

28558
«Yahoo» постало перед конгресом США через китайського журналіста

Два топ-менеджери американської корпорації "Yahoo" Джері Янг і Майкл Каллаган захищали перед американським Конгресом роль компанії в ув’язненні китайського журналіста Ші Тао.

Доказом, на підставі якого було винесено обвинувальний вирок журналісту, була інформація про обліковий запис Тао, яку надала компанія "Yahoo", повідомляє "Yahoo! News" з посиланням на Reuters.

Самі ж представники корпорації, виступаючи перед комітетом конгресу з міжнародних відносин, зіштовхнулися з критикою.

"Yahoo" каже, що це було непорозуміння. Дайте я проясню – це не було непорозуміння. Це або була неприпустима недбалість, або свідомо обманлива поведінка", - сказав голова комітету Том Ланос.

Сам Тао відбуває тюремне покарання строком на 10 років за те, що відправив електронного листа до США.

Його звинуватили в розкритті державної таємниці іноземним організаціям через переписку з поштової скриньки на "Yahoo".

Тао ставили в вину те, що він відправив іноземному кореспонденту електронний лист із коротким переказом закритої директиви комуністичної партії.

У цьому документі компартія попереджала китайських журналістів про можливі безладдя в зв'язку з річницею придушення студентського руху 4 червня на площі Тяньаньмень.

Крім того, журналістам порекомендували уникати розпалення подібних настроїв через ЗМІ.

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
28558
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду