Сайту ПДРС («Приднепровско-донецкого рабочего союза») виповнився рік

2 Листопада 2007
25378
2 Листопада 2007
12:39

Сайту ПДРС («Приднепровско-донецкого рабочего союза») виповнився рік

25378
Сайту ПДРС («Приднепровско-донецкого рабочего союза») виповнився рік
2 листопада – річниця появи сайту  ПДРС (http://pdrs.dp.ua), однієї з найуспішніших мережевих провокацій UA-нету. Віртуальна партія, що пародіює проросійські та ліві політичні сили, дотепер залишається анонімною. Невідомо, хто є справжніми авторами цієї стилізації, які ховаються під прізвищами засновника спільноти Гордія Домнова, «активістів ПДРС», а також авторів «робітничої поезії» Германа Істокова, родини Домнових тощо. Читачі «ТК» знайомі з «ПДРС» за відгуком Юрія Луканова.  
 
«Многое было сделано за этот год, уйму пользы принесено простому люду, цистерны склизкой кровушки выпито нами из оранжевой олигархии! Ныне всякий пролетарий начинает свой трудовой день не с законных 100 грамм, а с чтения Рабочего Интернета, а уж потом принимает стопарь, и просветленный, идёт к станку», - пише у повідомленні, присвяченому річниці, Гордій Домнов.
 
Найбільш резонансною публікацією «ПДРС» стала «Феодосійська рапсодія» - поема віртуального поета Германа Істокова про антинатовські виступи в Криму. Також великою популярністю користується «Генератор гневных жалоб на оппозицию». Тим часом, як українські ЗМІ «піарили» провокацію Євразійського союзу молоді на Говерлі, сайт «ПДРС» оприлюднив «Инструкцию по осквернению государственных символов Украины».
 
«ПДРС» - лише одна з пародійно-сатиричних форм культурного опору української віртуальної спільноти. Широкої популярності набула також Фофудья, а щоденник патріотичного професора Івана Денікіна («За наше дело») був виданий видавництвом «Буква і Цифра».
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
25378
Читайте також
05.12.2008 09:26
Отар Довженко, для «Українського тижня»
35 199
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Мудофей Кацапердянский.Трударь
5540 дн. тому
Сам такой!
Алегарф
5991 дн. тому
ТЮ, ну и ГНУСЬ! В интернете - новый БОТ : )
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду