Олександр Курдінович звинувачує ТОВ «Орендне підприємство "Укртелефільм"» у рейдерській спробі захопити державне майно

29 Жовтня 2007
26760
29 Жовтня 2007
18:50

Олександр Курдінович звинувачує ТОВ «Орендне підприємство "Укртелефільм"» у рейдерській спробі захопити державне майно

26760
Олександр Курдінович звинувачує ТОВ «Орендне підприємство "Укртелефільм"» у рейдерській спробі захопити державне майно

Перший заступник голови Держкомтелерадіо Олександр Курдінович спростував заяву представника ТОВ «Орендне підприємство "Укртелефільм”» Оусдага Смаклва щодо ухвали Господарським судом м. Києва справи №21/554, в якій позивачем постає ТОВ «Орендне підприємство «Укртелефільм», а відповідачем – регіональне відділення Фонду держмайна України по м. Києву (копія документу є в розпорядженні «ТК»).

 
«Розміщений на сайті «Детектор медіа» матеріал від 26.10.07 р. стосовно подій, які відбуваються на “Укртелефільмі”, – це брехня, записана з вуст невідомо кого, – заявив пан Курдінович. – У повідомленні йдеться про те, що 25 жовтня Господарський суд прийняв рішення за позовом колективу. Яке рішення? У якій справі? Не було позову колективу до цього суду, був поданий позов до Господарського суду орендним підприємством “Укртелефільм” – це не колектив, а приватне орендне підприємство, яке очолює один з колишніх представників “Укртелефільму”. Цей позов був поданий з метою проведення прихованої приватизації та захоплення майна, що належить державі, а також оскарження рішення Фонду держмайна України та Держкомтелерадіо щодо відмови надавати в оренду цільовий майновий комплекс державного підприємства “Укртелефільм”». 
 
«По суті, ця спроба захоплення держмайна за допомогою використання судових інстанцій є нічим іншим, як “рейдерською атакою”. Вони хочуть за допомогою рішення суду примусити державу віддати їм це майно у приватну власність», – переконаний Олександр Курдінович. 
 
«Після того як Держкомтелерадіо подав апеляцію на рішення Окружного адміністративного суду м. Києва від 9 жовтня 2007 року № 1/37 про визначення нечинними наказів про реорганізацію студії “Укртелефільм”, працівників студії начебто не пускають на її територію. Це теж повна нісенітниця, – зазначив пан Курдінович. – Усіх, хто там працює, з посвідченнями пускають! А колишні працівники, вже звільнені, влаштовують якесь шоу, аби переконати міліцію і ЗМІ, що їх не пускають. Але як їх можна впускати, якщо вони вже не працюють?» 
 
Також пан Курдінович спростував інформацію про те, що «Кошара попросив представників “1+1” звільнити майданчик студії, щоб передати його телеканалу “Україна”. Нічого подібного не було: телеканал “1+1” як працював, так і працює, як виробляв “Судові справи”, так і виробляє. А “Укртелефільм” для збільшення надходжень від діяльності та завантаження виробничих потужностей уклав додаткову угоду з ТРК “Україна”. До речі, такі договори існують і з “Інтером”, і з рештою каналів. Нікуди “1+1” не виганяли, ніхто їм і слова не сказав. Просто знайшлося місце і для каналу “Україна”. Щодо надходжень, то вони навпаки – зросли удвічі. Крім того, Ігор Кошара не складає ніяких ліквідаційних балансів підприємства, і жоден з заступників гендиректора не міг такого сказати».
 
Згідно з наданою «ТК» копією документу справи №21/554, Господарський суд м. Києва ухвалив задовольнити заяву позивача, тобто ТОВ «Орендне підприємство «Укртелефільм». Крім того, Господарській суд постановив заборонити регіональному відділенню Фонду держмайна України по м. Києву, Держкомтелерадіо та студії телевізійних фільмів «Укртелефільм» вчиняти дії, пов’язані з «переходом права власності, права володіння, права користування, права розпорядження, дії по передачі зазначеного майна в оренду, управління, спільну діяльність, повне господарське відання, оперативне управління чи передачею на баланс іншого господарюючого суб’єкта, по проведенню конкурсів на право оренди, списанню майна, а також заборонити вчиняти дії, спрямовані на вилучення земельної ділянки чи її частини». Ухвала, як зазначено в документі, набуває чинності з 25 жовтня 2007 року. Відповідачі мають право протягом десяти днів оскаржити її в Київському апеляційному господарському суді.
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
26760
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
5603 дн. тому
Я вообще удивляюсь такой детской простоте ТК! Вам дали копию документа где указано "Господарський суд м. Києва ухвалив задовольнити заяву позивача, тобто ТОВ «Орендне підприємство «Укртелефільм", но вы не указиваете, что эта незаконная ухвала давным-давно скасована Апеляционным хоз. судом г. Киева. Просьба к работникам ТК: сначала висяните все, а потом уже печатайте.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду