Суд визнав дії НТН протизаконними і заборонив телеканалам транслювати фільм «Хрещена мати»

29 Вересня 2007
5920
29 Вересня 2007
14:30

Суд визнав дії НТН протизаконними і заборонив телеканалам транслювати фільм «Хрещена мати»

5920
Суд визнав дії НТН протизаконними і заборонив телеканалам транслювати фільм «Хрещена мати»
Шевченківський районний суд міста Києва заборонив засобам масової інформації транслювати фільм „Хрещена мати”, який подавав „неправдиву та наклепницьку інформацію щодо Блоку Юлії Тимошенко та його лідера”. Про це повідомляє «Українська правда» з посиланням на прес-службу БЮТ.
 
БЮТ звернувся до суду з позовом про визнання дій засновника телеканалу НТН - ТОВ „Телестудія „Служба інформації” щодо трансляції на телеканалі НТН 27 вересня 2007 року о 22:27 - 22:47 фільму „Хрещена Мати”, такими що порушують вимоги Закону України „Про вибори народних депутатів України”.
 
Крім того блок вимагав зупинення дії ліцензії телеканалу НТН, що видана ТОВ „Телестудія „Служба інформації” до закінчення виборчого процесу.
 
В позові зазначалося, що відповідачем або іншими засобами масової інформації можуть чинитися дії щодо повторного розповсюдження фільму „Хрещена мати”, а також іншої завідомо неправдивої та наклепницької інформація щодо Блоку Юлії Тимошенко та його лідера.
 
У результаті суд заборонив засобам масової інформації усіх форм власності, зокрема, загальнодержавним та комерційним телерадіоканалам транслювати фільм „Хрещена мати”.
Ухвала підлягає негайному виконанню.
 
Ухвала може бути оскаржена до Київського апеляційного адміністративного суду м. Києва через Шевченківський районний суд у дводенний строк з дня його проголошення. Водночас вищий адміністративний суд підтвердив правомірність виключення Радою Блоку Юлії Тимошенко двох кандидатів у народні депутати від БЮТ.
 
«ТК» вже повідомляла, що раніше пресс-служба БЮТ заявила про намір цієї політичної сили в судовому порядку позбавити НТН ліцензії на мовлення. Тим часом, у програмі «Вчасно. Про головне» на каналі НТН 28 вересня були проведені паралелі між Блоком Юлії Тимошенко та Білим Братством, а також зазначено, що БЮТ вдається до магії та гіпнозу в ході агітації.
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5920
Теги:
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду