Журналіст Шеляженко подав до суду на Печерську районну раду за позбавлення акредитації

27 Вересня 2007
33317
27 Вересня 2007
16:54

Журналіст Шеляженко подав до суду на Печерську районну раду за позбавлення акредитації

33317
Журналіст Шеляженко подав до суду на Печерську районну раду за позбавлення акредитації

Сьогодні, 27 вересня, відбулося попереднє засідання Печерського районного суду у справі Юрія Шеляженка щодо позбавлення його акредитації при Печерській районній раді, повідомляє прес-служба Київської незалежної медіа-профспілки. Як зазначається у повідомленні, підставою для позову стало рішення Печерської районної ради у місті Києві позбавити журналіста акредитації «за необ'єктивне висвітлення в газеті "Вечірні Вісті" діяльності районної ради, фальсифікацію фактів журналістом Шеляженком та зйомку засідання районної ради без погодження з секретаріатом».

 

Як стверджує сам Юрій Шеляженко, дані, подані ним у статтях, були достовірними, тому він і вирішив звернутися до суду. Журналіста підтримує КНМП, вважаючи, що оскаржуваним рішенням Переська рада перевищила свої повноваження. Юридичну підтримку в справі надає Інститут масової інформації.

 

Журналіст Юрій Шеляженко є членом Київської незалежної Медіа-профспілки з 15 червня 2004 року. Зараз він входить до Бюро фрілансерів і одночасно є членом Ревізійної комісії Медіа-профспілки в Києві.

 

Наступне слухання по справі «Шеляженко проти Печерської райради» відбудеться 24 жовтня цього року о 16:00 в приміщенні Печерського районного суду за адресою: вул.. Хрещатик, 42-а. Суддя – Оніщук Максим Іванович.

 

Подробиці конфлікту у викладі самого Юрія Шеляженка можна прочитати тут.

 

Також Медіа-профспілка та Інститут масової інформації звернулися до журналістів з проханням приділити увагу цій справі і, за змогою, інформувати про її перебіг. Контактна особа – Михайлина Скорик, тел: 8-095-306-70-53, електронна адреса: profpres@ukr.net.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
33317
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду