«Экономические известия»: «Регіонали» звільнили свого політтехнолога Пола Манафорта (оновлено)

25 Вересня 2007
11484
25 Вересня 2007
13:55

«Экономические известия»: «Регіонали» звільнили свого політтехнолога Пола Манафорта (оновлено)

11484
«Экономические известия»: «Регіонали» звільнили свого політтехнолога Пола Манафорта (оновлено)

Американський політтехнолог Пол Манафорт, який керував виборчими кампаніями Партії регіонів із 2005 року, звільнений із виборчого штабу цієї політичної сили через падіння рейтингу партії, повідомляє газета «Экономические известия» з посиланням на власні джерела у штабі. Тепер, за інформацією джерел газети, «регіонали» розробляють два сценарії із зриву виборів.

 

Остаточне рішення про відмову від послуг Манафорта було ухвалене 24 вересня, тоді як падіння рейтингу партії на 5-7% стало очевидним для керівництва штабу близько 10 днів тому, що й змусило ПР звернутись до випробуваних технологій «російської мови», «НАТО» тощо.

 

Ще однією з причин звільнення Манафорта може бути його близькість до республіканської партії США, представник якої Ричард Луґар був співавтором ухваленої Сенатом 21 вересня резолюції про підтримку завоювань Помаранчевої революції в Україні.

 

Утім, «регіонали», до яких звернулась газета, не змогли підтвердити факт звільнення Манафорта. Кандидат у народні депутати Ганна Герман заявила, що їй нічого не відомо про роботу Пола Манафорта у штабі ПР протягом цієї парламентської кампанії.

 

Пізніше з'явилося спростування інформації про звільнення Манафорта через зниження рейтингів. «Це дешева провокація, до якої вдаються стурбовані високими рейтингами Партії регіонів опоненти в останні дні передвиборчої кампанії», - заявив голова виборчого штабу ПР Борис Колесніков. Утім, невідомо, чи стосувались ці слова звільнення Манафорта взагалі, чи саме названої причини.

 

До роботи у штабі ПР, повідомляє газета, група американських технологів під керівництвом Пола Манафорта була залучена восени 2005 року на запрошення Ріната Ахметова. За кілька місяців до того фахівці команди Манафорта були задіяні у підготовці компанії Ахметова SCM до виведення на західні біржі. Пол Манафорт відомий як учасник політичних кампаній 80-х років у африканських країнах та на Філіппінах. Брав активну участь у роботі штабів кандидатів від республіканської партії США у 1980-1988 роках, а в 1996 році був головним політконсультантом кандидата у Президенти Боба Доула, який програв Біллу Клінтону.

 

Фото «УП».

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
11484
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Той, що пише вірші
6029 дн. тому
Самое смешное, что этот предвыборный ход Пол, наверное, сам и придумал : ) Демократия : )))
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду