25 вересня стартує XIV Міжнародний фестиваль анімаційних фільмів «КРОК»

24 Вересня 2007
7596
24 Вересня 2007
14:41

25 вересня стартує XIV Міжнародний фестиваль анімаційних фільмів «КРОК»

7596
25 вересня стартує XIV Міжнародний фестиваль анімаційних фільмів «КРОК»

25 вересня в Одесі  стартує XIV Міжнародний фестиваль анімаційних фільмів «КРОК» www.krokfestival.com. Цього року до конкурсної програми увійшло 156 фільмів з 44 країн, близько 28 стрічок демонструватимуться в інформаційній програмі.

 

У фестивалі візьмуть участь відомі українські аніматори Степан Коваль, Наталя Чернишова, Ірина Смирнова. Україна покаже в конкурсі фільми «You are empty. Animation Episodes» Анатолія Лавренішина, «Альтернативна модель світу – SE» Олександра Жукова, «Пригоди Живчика», «Ласунка» Адріана Сахалтуєва, «Чарований запорожець» Наталі Марченкової, «Будиночок для равлика» Олега Педана, а також 3 фільми з проекту «Гора самоцвітів»: «Ловись, рибко!» Ірини Смирнової, «Злидні» Степана Коваля, «Лис і Дрізд» Наталі Чернишової. Загалом у фестивалі візьме участь понад 300 гостей.

 

Урочиста церемонія відкриття XIV МКФ «КРОК» –  28 вересня у Севастополі в кінотеатрі «Москва», закриття – 5 жовтня в Києві в Будинку кіно, де за підтримка Британської Ради в Україні відбудеться спеціальна подія фестивалю – показ фільму «Петрик і вовк»  за симфонічною казкою Сергія Прокоф’єва (режисер С’юзен Темплтон , Велика Британія, Гран-прі та приз публіки на МКФ в м. Ансі, Франція, 2007).

 

МФАФ «КРОК» – це спільний україно-російський проект, який відбувається щорічно на теплоході почергово в Україні та Росії. Цьогоріч фестиваль розпочнеться в Одесі, далі теплохід «Тарас Шевченко» прямуватиме за маршрутом Одеса – Севастополь – Херсон – Запоріжжя – Канів – Черкаси – Київ. У фестивалю два президенти, які очолюють «КРОК» від дня його народження. Це відомі у світі режисери анімаційного кіно Давид Черкаський http://www.detector.media/articles/123/0/9726/cherkassky/ (Україна) та Едуард Назаров (Росія).

 

Призи вручатимуться у шести номінаціях:

фільми тривалістю до 5 хвилин;

фільми тривалістю 5 – 10 хвилин;

фільми тривалістю 10 – 40 хвилин;

фільми для дітей;

прикладна та замовна анімація;

частина анімаційного проекту.

 

Під час фестивалю працюватиме міжнародне журі, у складі якого всесвітньовизнані майстри анімації: режисер, один із засновників студії «Пілот» Ігор Ковальов (США), режисер і художник Валентин Ольшванг (Росія), президент АСІФА, президент фестивалю анімації в Хіросімі Сайоко Кіношита, режисер і художник Олександр Бубнов (Україна), режисер Рао Хейдметс (Естонія).

 

Докладна інформація, а також історія й фотогалерея фестивалю – на сайті www.krokfestival.com

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7596
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду