Випуск газети «Сільські вісті від Івана Бокого» заборонено судом

18 Вересня 2007
21209
18 Вересня 2007
16:35

Випуск газети «Сільські вісті від Івана Бокого» заборонено судом

21209
Випуск газети «Сільські вісті від Івана Бокого» заборонено судом

Господарський суд Києва у вівторок ухвалив рішення припинити випуск газети «Сільські вісті Івана Бокого»

Про це повідомив кандидат у депутати від блоку «Наша Україна – Народна Самооборона», головний редактор газети «Сільські вісті» Іван Сподаренко, інформує прес-служба блоку.

Сподаренко розповів, що 13 вересня до Господарського суду Києва було подане клопотання про заборону члену Соціалістичної партії Бокому видавати, розповсюджувати та друкувати газету зі словосполученням у назві «Сільські вісті» та заборону здійснювати доставку, пересилання та розповсюдження газети «Сільські вісті Івана Бокого».

«Після відлучення колективом "Сільських вістей" Бокого від газети, він разом з (лідером СПУ Олександром) Морозом вирішив випускати свою газету, вкравши нашу назву, і намагався паплюжити політику "Сільських вістей», – пояснив він.

За словами Сподаренка, з 1-го по 7 вересня 2007 року передплатники «Сільських вістей» отримували на свою адресу «Сільські вісті Івана Бокого», що ставило під реальну загрозу ділову репутацію, ім’я та довіру читачів та передплатників до «Сільських вістей».

«З метою запобігання порушенню прав власності, Господарський суд заборонив вчиняти будь-які дії пов’язані із доставкою, пересиланням та розповсюдженням газети Бокого та заборонити "Укрпошті" доставляти, пересилати та розповсюджувати цю газету», – підкреслив Сподаренко.

 «Чи підкоряться Мороз і Бокий цьому рішенню суду, чи ні, залежить від їх совісті», – підсумував він.

Прес-служба «НУ-НС» також оприлюднює копію ухвали Господарського суду Києва щодо «Сільських вістей Івана Бокого».

Як відомо, газета «Сільські вісті» видавалася під егідою Соціалістичної партії, членом якої був її головний редактор Сподаренко.

Після того як СПУ виключила зі своїх лав Сподаренка, який перейшов у блок «Нашої України», Соцпартія заснувала газету з подібною назвою – «Сільські вісті Івана Бокого», у зв’язку з чим було подано позов до суду.

 

Українська правда

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
«Українська правда»
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
21209
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Той, що пише вірші
6064 дн. тому
"Он виноват!.. Но он не виноват!"
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду