Розпочинається фестиваль продюсерського кіно в Ялті

27 Серпня 2007
15128
27 Серпня 2007
11:37

Розпочинається фестиваль продюсерського кіно в Ялті

15128
Розпочинається фестиваль продюсерського кіно в Ялті

У рамках фестивалю продюсерського кіно України і Росії «Кіно-Ялта», який пройде в Ялті (Крим) на початку вересня, буде влаштовано показ фільму «Король Парижа», знятого в 1917 році в кіноательє відомого кінопродюсера ХХ століття Олександра Ханжонкова.

Як повідомила УНІАН керівник прес-центру фестивалю «Кіно-Ялта» Ольга Володченко, цього року виповнюється 130 років з дня народження О.Ханжонкова – засновника вітчизняного кінематографа. 90 років тому, в 1917 році О.Ханжонков відкрив в Ялті кіноательє, на базі якого в радянські часи була створена Ялтинська кіностудія.

Фільм буде продемонстровано 5 вересня на Набережній Ялти на відкритому показі у супроводі симфонічного оркестру. «Це подарунок фестивалю кримчанам, гостям Криму і Ялтинській кіностудії, яка дбайливо шанує традиції свого засновника», - зазначила О.Володченко.

За її інформацією, в рамках фестивалю «Кіно-Ялта» буде показано 8 конкурсних картин і 7 позаконкурсних. Конкурсні картини демонструватимуться в кінозалах кінотеатру «Спартак» і Кінопалаці. Позаконкурсні фільми можна буде подивитися на Набережній Ялти на відкритому показі. За традицією фільми представлятимуть їх творці: продюсери, режисери і актори.

Від України в конкурсі візьмуть участь такі картини як: "Два в одному" Кіри Муратової, «Аврора, або що снилося Сплячій красуні» Оксани Байрак, «Інді» Олександра Кірієнка і фільм «Біля річки» Єви Нейман.

Від Росії за призи фестивалю змагатимуться фільми «Вороги» Марії Можар, «Натурниця» Тетяни Воронецької, «Нічого особистого» Лариси Садилової і «Російська гра» Павла Чухрая.

Позаконкурсна програма буде представлена фільмами «Король Парижа» Євген Бауера і Ольги Рахманової, «Варварчине весілля» (Росія), режисер Світлана Шиманюк, «Блюз осіннього листя» (Росія), режисер Олександр Михайлов, «Танкер «Танго» (Росія), режисер Бахтійор Худойназаров, «Сорок» (Росія), режисер Олександр Галібін, короткометражною програмою українських режисерів «Future Shorts. Made in Ukraine» і фільмом «Кур`єр» з серіалу «Набережна Ялти», режисер Дмитро Таран.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
15128
Теги:
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду