В ефірі Чернігівської ОДТРК пройшла прем‘єра спецпроекту «Обережно, „джинса”!»

27 Серпня 2007
7617
27 Серпня 2007
11:15

В ефірі Чернігівської ОДТРК пройшла прем‘єра спецпроекту «Обережно, „джинса”!»

7617
В ефірі Чернігівської ОДТРК пройшла прем‘єра спецпроекту «Обережно, „джинса”!»

Вчора, 26 серпня, в ефірі Чернігівської обласної державної телерадіокомпанії відбулась прем‘єра спецпроекту «Обережно, „джинса”!». До кінця вересня подібні програми мають вийти в ефірі ще трьох регіональних телерадіокомпаній: Кримська ДТРК (Симферополь), ТРК „Рівне-1” та Харківської ОТБ.

Про це повідомив «Телекритиці» журналіст Ігор Чайка, відомий як автор документального фільму «Свобода „джинси”? Український контекст...».

За задумом творців програми, до відвертої розмови щодо проблем «джинси» у вітчизняних ЗМІ, свободи слова, стосунків українських медіа, політиків і влади залучатимуться журналісти, редактори та власники регіональних ЗМІ, представники влади, медіа-експерти, представники незалежних медіа-профспілок. Програми у форматі прямого ефіру будуть створені з урахуванням конкретної ситуації в кожному з регіонів у медіа-сфері. В кожній програмі спецпроекту передбачено показ документального фільму «Свобода „джинси”? Український контекст...», серію бліц-інтерв‘ю з жителями регіону щодо запропонованої тематики програми, а також дзвінки телеглядачів в студію із запитаннями до учасників програми.

По завершенні проекту «Обережно, „джинса”!» буде створено оригінальну телевізійну версію в DVD-форматі, до якої увійдуть найцікавіші фрагменти з усіх програм, надані партнерами проекту - регіональними ТРК, а також оригінальні зйомки творчої групи проекту. Остаточна телеверсія буде розповсюджена серед учасників та партнерів проекту, фахових громадських організацій, запропонована до ефіру інших національних та регіональних ТРК.

Проект Чернігівського благодійного Фонду Розума «Обережно, „джинса”!» є продовженням минулорічного документального циклу, створеного за підтримки Фонду розвитку ЗМІ Посольства США в Україні (фільми «Свобода „джинси”? Український контекст...» та «Соло для медіа», ІМІ, студія «Тайм продакшн», 2006 р.) і присвяченого стану та проблемам українських ЗМІ часів «новітньої історії».

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7617
Теги:
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду