16 серпня відбудеться засідання у справі «Ганна Герман проти газети «Вечірні вісті»

16 Серпня 2007
20655
16 Серпня 2007
11:19

16 серпня відбудеться засідання у справі «Ганна Герман проти газети «Вечірні вісті»

20655
16 серпня відбудеться засідання у справі «Ганна Герман проти газети «Вечірні вісті»

Печерський районний суд розглянув позов Ганни Герман і дав «добро» на попереднє судове засідання, яке відбудеться 16 серпня о 12:00, повідомляє УНІАН.

 

Позов про захист честі, гідності, ділової репутації і відшкодування морального збитку Ганна Миколаївна Герман подала у зв`язку із статтею від 22 травня 2007 року в суспільно-політичній газеті «Вечерние Вести» (№077 (1776) «Як я став жертвою демагогів».

 

У статті її автор Ігор Ткаленко написав: «Я легкомысленно считал, что вопрос "Пані Ганю, що ви робите в цій банді?" должен вызвать у нее прилив краски к лицу и потупление взора. То есть она должна была покраснеть и потупить взор. Это же как стыдно ей, националистке, попасть в такую украиноненавистическую компанию»(цитата дослівна, мовою оригіналу).

 

Герман стверджує, що інформація є неправдивою, а її розповсюдження - це  навмисна дія, щоб зганьбити її честь, гідність і ділову репутацію.


«Мої претензії до газети БЮТ і автора публікації стосуються неправдивої інформації про те, що я, нібито, отримала квартиру як депутат Верховної Ради. Щойно отримавши мандат члена парламенту, я відразу відмовилася від усіх депутатських пільг, в тім числі й від квартири або компенсації за неї. Про що, до речі, повідомляли тоді деякі мас-медія. Однак автор статті у „Вечірніх Вістях” стверджує протилежне. Саме через це я звернулася до суду. Але кілька тижнів тому отримала відмову – суд не взяв справу до розгляду з якихось процедурних міркувань. Сьогодні я зі здивуванням з УНІАН довідалася, що я маю бути на судовому засіданні. Та ще й до того, УНІАН теж розповсюдив неправдиву інформацію і не розповів про суть моїх претензій до газети», - йдеться в коментарі Ганни Герман до цієї новини, поширеному прес-службою ПР.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
20655
Теги:
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду