КВУ називає телезвернення Президента 9 серпня агітацією за НУ-НС

10 Серпня 2007
6671
10 Серпня 2007
15:24

КВУ називає телезвернення Президента 9 серпня агітацією за НУ-НС

6671
КВУ називає телезвернення Президента 9 серпня агітацією за НУ-НС

Комітет виборців України розцінює телезвернення Президента від 9 серпня  як агітацію за Блок «Наша Україна – Народна Самооборона». Про це сьогодні на прес-конференції повідомив голова правління КВУ Ігор Попов. 

 

«Віктор Ющенко у своєму телезверненні, яке транслювалось безкоштовно на телебаченні за рахунок платників податків, говорив про те гасло, яке є ключовим для однієї політичної сили. В тому числі негативом є те, що він називав цю  політичну силу», - наголосив Ігор Попов. 

 

За його словами, основною проблемою виборчої кампанії є участь в агітації посадових осіб виконавчої влади та місцевого самоврядування: «Для службовців виконавчої влади агітація прямо заборонена законом, для інших службовців вважається недоцільним використовувати своє службове становище». Так само негативно Комітет виборців України оцінює і виступи  Віктора Ющенка на з’їзді блоку «Наша Україна – Народна Самооборона». Саме тому Ігор Попов запропонував службовим особам та держслужбовцям, які беруть участь у виборах, узяти відпустку на час проведення агітаційної кампанії. За його словами, до таких дій вже вдалися Олександр Турчинов та Нестор Шуфрич. 

 

Ще одним негативом передвиборчої кампанії є прихована агітація. Позаяк із 2 серпня офіційно розпочався виборчий процес, проведення передвиборчої агітації можливе лише після реєстрації кандидатів ЦВК. Але партії та блоки ведуть агітацію. «Дуже добре, що  вже не йдуть телевізійні ролики, бо по ним було більше претензій. Їх телеканали зняли з ефіру і вчинили дуже вірно. Проте продовжується  агітація через біґборди та шляхом проведення масових акцій на вулицях», - зазначає Ігор Попов. 

 

Позитивною тенденцією передвиборної агітаційної кампанії голова правління КВУ називає те, що всі партії мають рівні шанси в  її проведенні. 

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6671
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду