«Экономические известия»: Розцінки «Інтера» на політрекламу необґрунтовано високі

10 Серпня 2007
6982
10 Серпня 2007
12:44

«Экономические известия»: Розцінки «Інтера» на політрекламу необґрунтовано високі

6982
«Экономические известия»: Розцінки «Інтера» на політрекламу необґрунтовано високі

Вартість секунди політичної реклами у прайм-тайм каналу «Інтер» - майже 1200 доларів США – є необґрунтовано високою, пише газета «Экономические известия». Таким чином, показ одного стандартного рекламного ролика в цей час коштуватиме 36 тисяч доларів, що у 4,5 рази перевищує максимальну вартість рекламного часу на «1+1» - 260 доларів.

 

«Інтерівські» розцінки в кілька разів перевищили прогноз першого заступника голови Нацради Ігорем Курсом, який припускав, що секунда політреклами на провідному каналі коштуватиме близько 400 доларів.

 

«Я могу пояснить это только тем, что рейтинг «Интера» как минимум, в два раза больше рейтинга «1+1». Но почему тогда реклама дороже в четыре раза, а не в два — я не знаю», - цитує газета заступника генерального продюсера каналу Сергія Демянчука.

 

Директор із маркетингу сейлз-хауса «Пріоритет» Олексій Казанцев прокоментував оприлюднені цифри так: «Для меня это новость. Странная разница. Скорее всего, цена действительно завышена, хотя подсчет стоимости определяется законом», і припустив, що «Інтеру» взагалі не потрібна стовідсоткова наповнюваність вечірнього ефіру політичною рекламою. «Возможно, руководство канала посчитало, что перенаполнение рекламой повлияет на привлекательность программ. Сейчас достаточно и коммерческой рекламы», - припустив пан Казанцев.

 

Директор Інституту Масової Інформації Вікторія Сюмар висловила побоювання, що завищена ціна на легальну рекламу стимулюватиме появу «джинси» в ефірі каналу. З іншого боку, вона припускає, що такий хід «Інтера» сильно підвищить цінову планку для інших каналах на майбутніх президентських виборах.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6982
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду