Колектив «Без цензури» звернувся з листом до Ющенка, Балоги, Кириленка і Безсмертного

6 Серпня 2007
10429
6 Серпня 2007
16:04

Колектив «Без цензури» звернувся з листом до Ющенка, Балоги, Кириленка і Безсмертного

10429
Колектив «Без цензури» звернувся з листом до Ющенка, Балоги, Кириленка і Безсмертного

Колектив газети «Без цензури» звернувся з листом до президента Віктора Ющенка, глави його секретаріату Віктора Балоги, голови партії НСНУ В'ячеслава Кириленка та заступника голови секретаріату Романа Безсмертного щодо ситуації у виданні, повідомляє Українська правда.

 

Відповідні звернення були розвезені 27 липня, однак «минає дев'ятий день, а відповідей на листи колектив не отримав», повідомляє Київська незалежна Медіа-профспілка.

 

У прес-релізі нагадується, що «вже третій місяць працівники тижневика не отримують зарплати».

 

«Останній раз частину грошей працівникам «Без цензури» перерахували на банківські картки 27 червня 2007 року. Ті співробітники, яким не оформили картки, не отримали і цієї частини зарплати», - йдеться у повідомленні.

 

5 липня 2007 року, «не дочекавшись основної частини зарплати, колектив звернувся до в.о. гендиректора ТОВ «Українські медіа-ресурси» Євгена Клименка із запитанням про причини затримки».

 

Клименко «заспокоїв колектив і пообіцяв найближчим часом виплатити зарплату та гонорари - ці обіцянки він повторював 10 і 20 липня».

 

Проте уже 21 липня 2007 року Клименко «розвів руками й повідомив, що грошей на зарплати та гонорари немає, що вже четвертий номер «Без цензури» друкують у борг, за оренду приміщення заплачено до 1 серпня 2007».

 

Також, за його словами, є борги перед розповсюджувачами, немає коштів на ведення поточної діяльності і немає інформації про подальшу долю видання, повідомляє Медіа-профспілка.

 

26 липня, після виходу чергового номеру «Без цензури», відбулися загальні збори трудового колективу за участі члена комітету Київської незалежної Медіа-профспілки Кирила Хорошилова та голови незалежної Медіа-профспілки України Сергія Гузя.

 

На зборах ухвалили рішення сформувати переговорну групу з керівниками та власниками видання. У редакції оголошено передстрайковий стан.

 

До складу групи увійшли: Василь Васютін, Юка Гаврилова, Яна Добрянська, Ян Лепетун та Кирило Хорошилов (рішення колективу зафіксоване протоколом зборів). Одночасно працівники редакції написали вищезазначеного колективного листа.

 

1 серпня 2007 року колектив вирішив розповісти про ситуацію читачам на сторінках тижневика, проте цей номер «Без цензури» так і не вийшов у світ.

 

Колектив вимагає терміново погасити всі борги із зарплати, гонорарів, відрядних та відпускних перед співробітниками редакції, прояснити майбутню долю тижневика і підписати із трудовим колективом редакції колективний договір, якого досі немає.

 

Засновником видання «Без цензури» є ТОВ «Українські медіа-ресурси», яке в лютому 2003 року створили депутати та співробітники апарату об'єднання «Наша Україна» для інформування про свою діяльність. Видання контролює член «Нашої України» Роман Безсмертний.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
10429
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду