Державне кіновиробництво в Україні перейде на ґрантове фінансування

19 Липня 2007
15659
19 Липня 2007
18:04

Державне кіновиробництво в Україні перейде на ґрантове фінансування

15659
Державне кіновиробництво в Україні перейде на ґрантове фінансування

Внаслідок реформи програм державного замовлення, державне фінансування кіновиробництва буде замінене системою грантів. Про це сьогодні, 19 липня, на прес-конференції повідомив Міністр культури і туризму України Юрій Богуцький. За словами Юрія Петровича, реформи програм не стосуватимуться анімаційного й дитячого кіно, яке залишиться на повному державному фінансуванні. Теоретично, ці зміни мають стимулювати кінопродюсерство в Україні і покращити якість вітчизняного кінопродукту.

 

«У першому півріччі 2007 року урядом було затверджено понад 50 програм культурного розвитку, – повідомляє Юрій Богуцький, – 49 мільйонів гривень передбачено на кіновиробництво. Половина цих коштів уже освоєна. Раніше поточне фінансування в цій сфері ніколи не сягало 100%. На противагу, в цьому році кіновиробництво фінансується день у день, згідно з графіком».  

 

Також пан Богуцький висловив українському телебаченню побажання транслювати більше змістовних програм вітчизняного виробництва: «Міністерство культури підписало угоду з Державним комітетом з питань телебачення і радіомовлення щодо розробки програм на підтримку вітчизняного телепродукту. Також ми плануємо подальшу розробку культурно-музичного надбання, створюючи проекти на зразок “Країни мрій”, який, поміж іншим, частково фінансувало Міністерство культури. Нещодавно я спілкувався з Олегом Скрипкою на цю тему. На початку осені, по закінченню відпусток, ми продовжимо розробку подальших проектів».

 

Галина Подмазко, «Детектор медіа» 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
15659
Теги:
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду