Нацрада відклала вирішення питання щодо надання ліцензії «Українському бізнес-каналу» та каналу «Спорт 3»

15 Червня 2007
16570
15 Червня 2007
13:07

Нацрада відклала вирішення питання щодо надання ліцензії «Українському бізнес-каналу» та каналу «Спорт 3»

16570
 Нацрада відклала вирішення питання щодо надання ліцензії «Українському бізнес-каналу» та каналу «Спорт 3»

Нацрада з питань телебачення та радіомовлення  відклала рішення щодо видачі ліцензій на супутникове мовлення двом нішевим телеканалам – спортивному «Спорт 3» (ТОВ «Поверхность ТВ») та діловому «Український бізнес-канал» (ТОВ «Телеканал 100»).

 

 «Спорт 3» заплановано як спортивний телеканал мовлення. Він буде цілодобовим,  18 годин у сітці мовлення займатимуть вітчизняні програми, 6 годин - зарубіжні.

 

Мотивація щодо перенесення слухання, за словами першого заступника голови Нацради Ігоря Куруса,  полягає в потребі дослідити програмне наповнення каналів «Спорт 1» та «Спорт 2» (обидва - ТОВ «Поверхность ТВ) щодо дотримання умов ліцензії. Також члені Нацради зацікавив інший вид діяльності ТОВ «Поверхность ТВ», а саме дистрибуція зарубіжних спортивних телеканалів «Milan Channel». Формулювання Нацради - «відкласти до з’ясування обставин».

 

Щодо телеканалу «UBC» («Український бізнес-канал»), основною мотивацією для відкладення рішення щодо видачі ліцензії телеканалу стала потреба вивчити діяльність інших каналів, що останнім часом отримали ліцензію Нацради у ніші бізнес-мовлення.

 

Як пояснив Ігор Курус,   «останнім часом ми видали п’ять ліцензій на ділове мовлення. В ефірі так сяк присутній лише один з них (Перший діловий, - «ТК»), який існує досить проблемно. Не хотілося б, щоб це був черговий канал-фантом».

 

Також пан Курус побажав представникам каналу «UBC»  зробити крок назустріч Нацраді, а саме щоб власники телеканалу перестали судитися з представниками Нацради. Він не вточнив, кого саме має на увазі, проте, як відомо, тривалу судову тяганину з Національною радою веде компанія «Астра-ТБ» - оператор телеканалу КРТ («Київська Русь»). Як уже повідомляла раніше «ТК», власником 5% «Українського бізнес-каналу» є генеральний директор КРТ Марина Творогова.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
16570
Теги:
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду