Кращим фільмом Фестивалю «Дні документального кіно з прав людини "Український контекст"» медіажурі визнало стрічку «Феміда – жінка легкої поведінки»

19 Квітня 2007
17165
19 Квітня 2007
17:46

Кращим фільмом Фестивалю «Дні документального кіно з прав людини "Український контекст"» медіажурі визнало стрічку «Феміда – жінка легкої поведінки»

17165
Кращим фільмом Фестивалю «Дні документального кіно з прав людини "Український контекст"» медіажурі визнало стрічку «Феміда – жінка легкої поведінки»

Медіажурі фестивалю «Дні документального кіно з прав людини "Український контекст"» визначилося з фільмом-призером. Ним стала стрічка відомого білоруського режисера Віктора Дашука «Феміда – жінка легкої поведінки». Фільм присвячений проблемам судової системи в тоталітарній державі. Троє з п'яти журналістів оцінили цю стрічку за найвищою оцінкою.

Про це повідомляє прес-служба Української Гельсинської спілки.

Нагадаємо, що в цьому році на Фестивалі «Дні документального кіно з прав людини "Український контекст"» працювало два журі. Одне складалося з правозахисників, які визначали найкращий фільм із правозахисної тематики, інше – із журналістів, вони оцінювали публіцистичні роботи колег із України, Білорусі та Росії. Результати роботи правозахисного жюрі було оголошено на закритті фестивалю – майже одностайно найкращою була визнана стрічка російських режисерів Юлії Панасенко та Світлани Стрельникової «Ідіот». Відзнаку в номінації «За розкриття теми» отримав фільм «Гра скінчилась» російського режисера Ганни Драніциної, а призом «За постановку питання» був відзначений фільм індійського режисера Авінаша Дешпанде «Велике індійське шоу».

Натомість медіажурі через політичну ситуацію в країні і низку подій, з нею пов'язаних, не встигло вчасно прийняти рішення щодо кращої публіцистичної роботи, представленої на фестивалі. На закритті в «Бабуїні» член медіажурі та журналіст каналу «1+1» Максим Буткевич вибачився за себе та колег і запевнив присутніх, що якби не політики, які вирішили влаштувати своє «шоу» просто під час фестивалю, а не навпаки, медійники справилися б зі своєю роботою вчасно. Також він пообіцяв, що рішення буде прийняте вже за тиждень.

Також журналісти вирішили бути солідарними з правозахисниками і відзначити фільм російського режисера Ганни Драніциної «Гра скінчилась» в номінації «За постановку проблеми».

Нагадаємо, що до складу медіажурі в цьому році входили Тарас Ратушний (НТН), Максим Буткевич («1+1»), Кирило Булкін (радіо «Свобода»), Роман Чайка (5 канал) та Юрій Луканов («Детектор медіа»).

Про фестиваль:

Фестиваль проводиться в Україні з 2003 року.

Його засновано Українською Гельсінською спілкою з прав людини, громадською організацією Центр сучасних інформаційних технологій та візуальних мистецтв за підтримки міжнародного фонду «Відродження», Міністерства культури і туризму України, Національної спілки кінематографістів України під патронатом Київської міської державної адміністрації.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
17165
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду