Українські миротворці знімуть документальний фільм про своє піврічне перебування у Ліберії

13 Квітня 2007
10341
13 Квітня 2007
16:57

Українські миротворці знімуть документальний фільм про своє піврічне перебування у Ліберії

10341
Українські миротворці знімуть документальний фільм про своє піврічне перебування у Ліберії

Група ентузіастів 56-го окремого вертолітного загону ЗС України, на чолі із заступником командира вертолітного загону з гуманітарних питань Олегом Поліщуком, вирішила закарбувати у пам’яті всього особового складу українського миротворчого контингенту своє піврічне перебування у Ліберії.

Як повідомляє Урядовий портал з посиланням на прес-службу Міноборони, усі п’ять місяців свого перебування (з жовтня 2006 року) ініціативна група збирала аматорські відеокадри, робила відеозйомки і тепер у вільний від виконання миротворчих завдань час триває робота над монтуванням 50-хвилинного документального фільму.

Як повідомляється, військовослужбовцями задокументовано найважливіші етапи повсякденної діяльності миротворчого контингенту: прибуття до Ліберії, прийом та розвантажування українського літака-велетня “Руслан”, який доставив вертольоти Мі-8, виконання польотів як вдень, так і вночі. Також у фільм увійдуть відеокадри перевезення персоналу Місії ООН та особового складу інших миротворчих контингентів, доставка гуманітарних вантажів, тренування пошуково-рятувальних дій, проведення навчань групою бойового управління з наведенням вертольотів на наземні цілі, несення бойового чергування на майданчику Грінвіл, життєдіяльність у таборі тощо.

Майже піврічна історія перебування українських “блакитних шоломів” шостої ротації буде змонтована і записана у цифровому форматі на DVD-дисках.

У створенні фільму беруть участь підполковник Володимир Солов’ян, майор Олександр Демченко, старші прапорщики Зоран Коваль та Богдан Семенюк. А начальник штабу вертолітного загону полковник Роман Яцинич написав для фільму “Ліберійську Енеїду”, яку він присвятив «усім тим, хто півроку виконував шляхетну миротворчу місію на африканському континенті».

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
10341
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду