Новий телевізійний рік канал «1+1» розпочав з презентації російського серіалу «Кадети»

16 Січня 2007
13021
16 Січня 2007
19:01

Новий телевізійний рік канал «1+1» розпочав з презентації російського серіалу «Кадети»

13021
Новий телевізійний рік канал «1+1» розпочав з презентації російського серіалу «Кадети»

16 січня у готелі «Премєр-Палас» канал «1+1» презентував новий російський серіал «Кадети», показ якого канал розпочав 15 січня (18.30 у будні). Режисером 40-серійного фільму, що розповідає про життя та навчання п’ятнадцятирічних хлопців у Суворовському училищі, є Сергій Арланов, продюсерами - Олександр Роднянський, В’ячеслав Муругов та Костянтин Кікічев.

 

Восени 2006 року серіал досить вдало стартував на російському  каналі СТС. На думку генерального директора «1+1» Юрія Морозова, «Кадети» мають стати подією телевізійного сезону України». Про це він розказав сьогодні на прес-конференції:

 

«Цей серіал продовжує ряд серіалів дружнього каналу СТС ( «Бедная Настя», «Не родись вродливою»). Вони не схожі на все те, що показують на інших телеканалах. Чому «1+1» вирішив транслювати цей серіал? По-перше, фільм відкриває не надто відомі життєві сторони. По-друге, він побудований на невигаданих ситуаціях, і по-третє,  цей серіал хорошої художньої якості». Зараз у Росії розпочались зйомки другого сезону «Кадетів». 

 

Валерій Барінов,  виконавець однієї з головних ролей серіалу ( заступника керівника училища полковника Ноздрьова), розповів журналістам: основна особливість серіалу в тому, що він підіймає проблему виховання покоління, що підростає. «Серіал незвичайний. Причина його популярності в тому, що він заповнює певні нішу. В основі фільму серйозна  розмова з підлітками про підлітків», - розповів Барінов. Перенасичення ефіру такими фільмами як «Бумер» та «Бригада», за його словами, не сприяє позитивним якостям у вихованні: «Діти в такому віці - наче мавпочки, їм потрібні позитивні приклади». Валерій Барінов наголосив, що «Кадети» не належить до жанру ситуаційної комедії («ситком»).

 

На запитання «ТК» щодо рейтингів серіалу на російському телеканалі Юрій Морозов відповів не надто конкретно: «Нормальні рейтинги». Однак після прес-конференції, попри важливу зустріч, Морозов знайшов кілька хвилин, щоб продовжити розмову з «ТК». Генеральний директор «плюсів» наголосив, що в новому році основна ставка робиться на серіали  «Кадети» й  «Ангел-охоронець» («Стар медіа»), «Танці на льоду» та на другий сезон «Танців з зірками».

 

На запитання «Чи стали визначним фактором трансляції серіалу на «1+1», його рейтинги на СТС?» Морозов зазначив: «Рейтинги програм в Росії та Україні не можна порівнювати. Там зовсім інша ситуація. СТС  посідає 3-4 місце серед російських телеканалів. «1+1»  є загальнонаціональним каналом, одним з лідерів ефіру. До того ж, серіал йде на каналах в різний час. Але канал СТС був дуже задоволений. А рейтинги цікавлять тільки професіоналів та рекламодавців, звичайним глядачам вони байдужі».

 

Прем’єрний показ «Кадетів» 15 січня на «1+1» мав частку 21,21% і рейтинг 7,21%. Отже, новий серіал не поступається «Сестрам по крові» та «Івану Подушкіну» в переліку найрейтинговіших програм каналу «1+1».

 

На запитання, чи планує «1+1» знімати якісь проекти, розраховані на підліткову аудиторію, Морозов відповів: «Ні, поки що не плануємо. Є інші проекти». Про нові власні проекти  він говорив неохоче, зберігаючи інтригу: «Ми й так забагато розповіли».. Також поки що не планується створення нових ранкових розважальних програм: за словами Юрія Морозова, розвиватимуть ті проекти, які вже виходять в ефір.

 

Також Юрій Морозов поки що відмовився коментувати можливу появу нових ведучих новин ТСН, а саме перехід на «1+1»  Віталія Гайдукевича, про який почали говорити ще торік. Сам Віталій Гайдукевич у розмові з «ТК» 16 січня не підтвердив, що працюватиме на «1+1».

 

 

Серіал «Кадети»  знятий на замовлення каналу СТС. Попри тематику, Міністерство оборони не брало участи у його фінансуванні. Хоча в Росії доволі розповсюдженим є участь держави у спонсоруванні подібних проектів, які мають на меті підтримувати позитивний імідж військових, міліціонерів чи вчителів. За словами акторів, що виконують головні ролі, серіал виконує просвітницьку функцію, має на меті пропагувати людські цінності: дружбу, відданість, а також любов до Вітчизни. Ця практика поки що не знайшла свого втілення в Україні.

 

Наталія Данькова, «Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
13021
Теги:
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду