Наталія Катеринчук коментує своє звільнення з посади головного редактора НТН (ОНОВЛЕНО)

22 Листопада 2006
5623
22 Листопада 2006
10:39

Наталія Катеринчук коментує своє звільнення з посади головного редактора НТН (ОНОВЛЕНО)

5623
 Наталія Катеринчук коментує своє звільнення з посади головного редактора НТН (ОНОВЛЕНО)

Як уже повідомляла «Детектор медіа», через конфлікт із власниками каналу свою посаду залишила головний редактор каналу НТН Наталія Катеринчук. Ми попросили пані Наталію прокоментувати своє звільнення.

 

Наталія Катеринчук, колишній головний редактор каналу НТН:

 

Я звільнилась за власним бажанням. Причина полягає в тому, що мої погляди на перспективи розвитку каналу не збігаються із поглядами власників.

 

Я й раніше була противником запуску на нашому каналі розважальних ток-шоу, які я вважаю для НТН неформатом. Я завжди вважала, що треба розвивати документалістику, і навіть якщо запускати якісь частково розважальні проекти, то не суто розважальні. Не можу коментувати інформацію про можливу зміну формату з інформаційного на розважальний, бо не знаю, хто буде новим головним редактором, і яка буде його політика.

 

Вчора були збори, ініційовані колективом. Я прийшла на них, бо хотіла подякувати всім за роботу і попрощатись. Генеральний директор (Олександр Ілляшенко – «ТК») на цих зборах сказав про те, що на каналі будуть відбуватись певні форматні зміни. Колектив побажав почути це з вуст власника. Чи буде ця зустріч – я не знаю.

 

Я вчора це говорила, і залишаюсь при тій думці, що необхідно все добре обдумати, перш ніж вдаватись до будь-яких акцій протесту, про які каже колектив. Я не тримаюсь за посаду, і не вчинятиму ніяких дій, щоб на ній залишитись. Я хочу трохи відпочити.

 

 

Олександр Ілляшенко, генеральний директор каналу НТН:

 

- Чому звільнилась Наталія Катеринчук?

- Пока Катеринчук еще не уволилась. Она написала заявление об увольнении по собственному желанию, которое сейчас рассматривается. Я не могу комментировать ее решение.

 

- Чи планується зміна редакційної політики?

- Пока что речь не идет об изменении редакционной политики. Скорее, будет изменена сетка вещания.

 

- Чи не перетвориться НТН на розважальний з інформаційного?

- Он не информационный. В уставе записано, что канал «информационно-развлекательный». Сейчас мы находимся в процессе обсуждения новой концепции вещания.

 

- Чи відбудеться зустріч колективу з засновниками?

- Скорее всего, такая встреча состоится.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5623
Теги:
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду